Kimi Räikkönen lopettaa F1-uransa – ”Päätös ei ollut helppo”

Kimi Räikkönen
Kuva: Getty Images

Keskiviikkoiltana paukahti iso Formula 1 -uutinen, kun Kimi Räikkönen tiedotti, että kausi 2021 jää hänen upean uransa viimeiseksi.

Kimi Räikkönen lopettaa F1-uransa kuluvan kauden jälkeen. Hän tiedotti asiasta keskiviikkoiltana Instagram-tilillään.

– Se on tässä. Tämä on viimeinen kauteni F1:ssä. Tein päätöksen viime talvena. Päätös ei ollut helppo, mutta tämän kauden jälkeen on aika uusille asioille. Vaikka kausi on kesken, haluan kiittää perhettäni, kaikkia tiimejäni, kaikkia jotka ovat liittyneet uraani ja erityisesti kaikkia teitä faneja, jotka olette hurranneet minulle kaiken tämän ajan. F1 saattaa olla osaltani loppu, mutta elämässä on vielä paljon asioita joita haluan kokea ja nauttia. Nähdään kaiken tämän loputtua, Räikkönen kirjoittaa.

41-vuotias Räikkönen aloitti F1-uransa vuonna 2001 Sauberin ratissa. Upean tulokaskauden myötä hänet pestattiin Mika Häkkisen korvaajaksi McLarenille kaudeksi 2002. Vuonna 2007 Räikkönen siirtyi Ferrarille ja ensimmäinen vuosi toi välittömästi maailmanmestaruuden.

Räikkönen siirtyi ajamaan kahdeksi vuodeksi rallia, mutta hän palasi F1-sirkukseen kaudeksi 2012 ja Lotus-talliin. Kahden hienon kauden jälkeen Räikkönen palasi Ferrarille, jossa hän ajoi aina kauden 2018 loppuun asti. Vuodesta 2019 Räikkönen on ajanut Alfa Romeolla.

Räikkönen on voittanut upealla urallaan 21 osakilpailua, ajanut paalupaikalle 18 kertaa ja noussut palkintopallille 103 kertaa.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen)

Tsekkaa myös: Video: Hurjaa menoa – Kalle Rovanperä esitteli driftaustaitojaan


Pelaajat:
Joukkueet: