Kiinan maajoukkuepelaajat karkasivat baarireissulle kesken leirin – tuloksena kuukausien pelikielto

Kiinan U19-maajoukkue / Pallomeri.net

Kuusi Kiinan U19-jalkapallomaajoukkueen pelaajaa karkasi harjoitusleirin aikana baariin. He saivat palkkioksi kuuden kuukauden pelikiellot.

Uutistoimisto AP raportoi, että Kiinan jalkapalloliitto on antanut puolen vuoden pelikiellon kuudelle alle 19-vuotiaiden maajoukkueen pelaajalle, jotka rikkoivat koronavirusrajoituksia.

Kyseiset pelaajat karkasivat joukkueen majapaikasta kesken harjoitusleirin baarireissulle. 35 pelaajan maajoukkueleiri alkoi Shanghaissa 17. toukokuuta ja päättyi 6. kesäkuuta.

– Se oli vakava rikkomus joukkueen epidemiasääntöjä kohtaan ja sillä oli negatiivisia vaikutuksia koko joukkueeseen, kommentoi Kiinan jalkapalloliitto.

Mainos alkaa

– He kaikki ymmärsivät, kuinka vakava tilanne tämä on. Tämä on tietysti menetys joukkueellemme ja tällä on vielä suurempi vaikutus pelaajiin itseensä, sanoi maajoukkueen päävalmentaja Cheng Yaodong.

Sääntöjä rikkoneet pelaajat saavat pelata seuraavan kerran vasta joulukuussa ja heitä odottanee lisärangaistus myös omilta seurajoukkueiltaan. Kiinan alle 19-vuotiaiden maajoukkue pelaa tällä kaudella maan kolmannella pääsarjatasolla valmistautukseen tuleviin olympialaisiin.

Lue myös: Qatarin ulkoministeri vakuuttavana: ”MM-futis on parannuskeino maailmalle”