IIHF teki päätöksensä – Kiinan jääkiekkomaajoukkue saa osallistua olympialaisiin

Pekingin olympialaiset kiinan jääkiekko - pallomeri.net

Viime viikkoina on kohistu kovaa Kiinan jääkiekkomaajoukkueen tason riittämisestä olympialaisissa. Nyt IIHF on tehnyt päätöksensä asian suhteen.

Pitkään maalailtiin jopa sellaista uhkakuvaa, että Kiinan joukkue suljettaisiin kokonaan ulos kotikisoistaan miesten jääkiekkoturnauksen osalta. Pelkona oli, että maa on yksinkertaisesti niin huono, että muiden NHL-tähdillä vahvistetut joukkueet tulevat takomaan hirmulukemia taululle.

Tämä pelko ei toki ole haihtunut vieläkään mihinkään, mutta siitä huolimatta IIHF päätti tiistaina, että Kiina saa osallistua alkuperäisen suunnitelman mukaan turnaukseen.

– Kongressi vahvisti miesten maajoukkueen aseman kisaisäntänä pysyvän ennallaan, IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif kommentoi syntynyttä päätöstä.

Käytännössä hän tarkoitti tällä sitä, että kisaisäntä on aina päässyt turnaukseen mukaan – ja näin on myös nyt sekä jatkossakin.

Kiina on kansainvälisen jääkiekkoliiton rankingissa 32. sijalla, eikä sillä olisi ollut ilman kisaisännän roolia käytännössä mitään mahdollisuutta selviytyä olympialaisiin karsintojen kautta.

Sivuiltamme löytyy myös Pekingin olympialaisten jääkiekon otteluohjelma.