HS: Kiffen-pelipaidat menevät yhtäkkiä kuin kuumille kiville – syynä hämmentävästi Saksan uusi lainsäädäntö

Kiffen

Helsingin Sanomat uutisoi, että Kiffen on saanut yhtäkkiä valtavasti lisää huomiota Saksan suunnalta. Syynä on maan laidansäädäntö.

Miesten Kakkosessa pelaava Kiffen on noussut äkillisesti jättisuosioon Saksassa erikoisesta syystä. Saksa laillisti kannabiksen käytön ja hallussapidon huhtikuun alussa. Saksankielinen verbi “kiffen” tarkoittaa kannabiksen polttamista ja on tehnyt perinteikkäästä helsinkiläisseurasta todellisen ilmiön.

Seura on vastannut huutoon ja julkaissut X:ssä saksankielisen viestin, jossa on linkki seuran retropelipaidan tilauslomakkeeseen.

Mainos alkaa:

– Eikö se niin ole, että kun saunassa ollaan, niin pitää heittää vettä kiukaalle, että pysyy lämpimänä, Kiffenin toiminnanjohtaja Janne Wikman pohtii Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa.

Nimen merkitys saksankielisissä maissa on ollut seuralla jo pitkään tiedossa.

– Fanituotetta on myyty Saksaan ja saksalaisia käy kesäloma-aikana Kiffenin peleissä ja ostamassa fanituotteita. Nyt se vaan lähti laukalle, Wikman sanoo.

Kiffenin retropaitaa on tilattu muutamassa päivässä kolminumeroinen määrä. Ulkomaisia tilaajia on Saksan lisäksi Kanadasta, Tansaniasta, Sveitsistä ja Itävallasta.

– Saksan markkinat ovat olleet suomalaiselle vientiteollisuudelle merkittävä tulonlähde vuosikaudet, ja nyt me olemme löytäneet pienen markkinaraon. Tai olemme löytäneet jo aiemmin, mutta emme ole lähteneet markkinoimaan sinne, koska emme ole uskoneet, että siellä on sellainen volyymi, Wikman toteaa.

Saksalaiset ovat aiemmin kyselleet Kiffenin fanituotteita silloin tällöin. Siinä missä viestejä on ennen tullut pari kuukaudessa, tulee niitä nyt toistakymmentä päivässä.

– Minulla on yli sata mailia avaamatta tällä hetkellä, Wikman paljastaa.

Retropaidan myynti tuonee seuran kassaan viisinumeroisen summan euroja. Lisäksi sillä on nyt valmis asiakaskunta uusia tuotteita varten.

– X:n seuraajamäärä on kasvanut ihan järkyttävästi ja kotisivujemme liikenne on kolminkertaistunut, Wikman kertoo.

Kiffen heitti lisää bensaa liekkeihin julkaisemalla torstain ottelun avauskokoonpanonsa saksan kielellä. Viesti keräsi perjantai-iltapäivään mennessä yli 97 000 näyttökertaa.

– Siinä on kahden yhteistyökumppanimme logo. Laitoin heille tänään viestiä, että saitte muuten pikkuisen näkyvyyttä, Wikman heittää.

Tsekkaa myös: Kylian Mbappelta hävytön kynäily Ligue 1:ssä – piti vastustajaa täysin pilkkanaan