Tuomari kääntyi suoraan tielle – Kiekko-Vantaan hyökkääjälle pelikielto

Kiekko-Vantaan Tommi Laakso / Pallomeri.net

Mestiksen kurinpitoryhmä on antanut Kiekko-Vantaan Tommi Laaksolle pelikiellon tämän kolaroitua tahattomasti tuomarin kanssa.

Maanantaina pelattu Mestiksen pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelu Kajaanin Hokin ja Kiekko-Vantaan välillä johti jatkoseuraamuksiin, kun vantaalaisten hyökkääjä Tommi Laakso tuomittiin yhden ottelun pelikieltoon.

Laaksolle tuomittiin itse ottelussa pelirangaistus sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan. Kyseessä oli tilanne, jossa Laakso oli menossa kohti kulmakamppailua ja hän epähuomiossa törmäsi ottelun päätuomariin. Osumaa ottanut tuomari tulkitsi Laakson kontaktin koskemattomuutensa loukkaamiseksi ja heitti Laakson pelistä ulos.

Video kuitenkin kertoo varsin yksiselitteisesti, että tuomari aiheuttaa kontaktin itse liikkumalla tilanteessa hölmösti. Tuomari kääntyy Laakson eteen aivan viime hetkellä, eikä Laaksolla ole mitään mahdollisuutta väistää tuomaria. Mestiksen kurinpitoryhmäkin tunnusti päätöksessään teon olevan tahaton, mutta silti syy vieritettiin täysin Laakson niskaan pelikiellon kera.

– Vaikka yhteentörmäystä ei asiassa saadun selvityksen perusteella voida pitää tahallisena, katsoo kurinpitoryhmä, että pelaajalla olisi ollut tilanteessa mahdollisuus toimia huolellisemmin, ja siten välttää kontakti, päätöksessä todetaan sen kummemmin erittelemättä, että mitä Laakso olisi voinut tehdä huolellisemmin.

Kiekko-Vantaan Tommi Laaksolle tuomittiin tämän törmäyksen seurauksena yhden ottelun pelikielto:

Katso myös: Anaheimilta paha nukahdus – Roope Hintz ei antanut armoa, vaan löi kiekon tylysti kattoon