Video: RoKi tasoitti dramaattisesti – Kiekko-Vantaa suuttui ja haukkui tuomarit nettisivuillaan

Video: RoKi tasoitti dramaattisesti – Kiekko-Vantaa suuttui ja haukkui tuomarit nettisivuillaan

Mestis-ottelu RoKi – Kiekko-Vantaa päättyi dramaattisesti vantaalaisten tappioon. Vantaa veti tuomarit täysin kölin alta nettisivujensa otteluraportissa.

Mestiksen lauantai-illan kierroksella nähtiin melkoista draamaa, kun Kiekko-Vantaa hävisi Rovaniemen Kiekolle rankkarikisan jälkeen maalein 4-3. Kiekko-Vantaa johti ottelua aivan loppuhetkille saakka, kunnes RoKi sai painettua tasoitusmaalin ajassa 59:57.

Maaliviivan tuntumasta tilannetta seurannut päätuomari kuitenkin ensin hylkäsi osuman mitä todennäköisimmin maalivahdin häirintänä, sillä RoKin pelaaja osui vantaalaisten maalivahtiin kiekon mennessä sisään. Tilannetta tarkasteltiin pitkään videolta, kunnes maali lopulta hyväksyttiin.

Vantaalaiset repivät tuomiosta pelihousunsa niin pahasti, että tunnekuohu ehti saada julkisenkin muodon. Seuran nettisivuilla julkaistua otteluraporttia on sittemmin siistitty, mutta Twitteriin ehti levitä ruutukaappaus alkuperäisestä tekstistä, jossa vantaalaisseuran edustaja antoi huolella löylyä tuomariston suuntaan.

Raportin alkuperäinen otsikko kuului ”Käsittämätöntä touhua Rollossa – tuomarit veivät kolme pistettä Kiekko-Vantaalta”. Myös alkuperäinen teksti oli hyvin syyttävä. Seuraavat osiot on sittemmin poistettu raportista.

– Kaukalossa nähtiin laadukas, vauhdikas, jännittävä ja fyysinen vääntö, mutta pääosan varastivat lopussa jälleen kerran tuhansien tarinoiden Mestiksen erotuomarit. Kiekko-Vantaa oli kolme sekuntia ennen loppua kiinni kolmessa pisteessä, mutta ne vietiin jälleen käsittämättömällä tavallla: RoKin Niko Lahtinen pääsi laukomaan ja Olli-Matti Järvelä seisoo maalivahdin alueella ja kamppailutilanteessa ajaa Kiekko-Vantaan maalivahdin Waltteri Ignatjewin yli. Toinen päätuomareista hylkää maalin ja sitä lähdetään tarkistamaan videolta – pitkän tarkistelun jälkeen maali hyväksytään.

– Tästä voi tehdä sen johtopäätöksen, että jatkossakin tässä sarjassa saa seistä maalivahdin alueella kun maali tehdään ihan miten vaan ja ajella veskarin yli. Tässä pelataan todella isoista asioista ja sitten käy tällaisia asioita, kuten reilu viikko sitten IPK:ta vastaan ja nyt Rovaniemellä, alkuperäisessä raportissa kiehuttiin.

Tilanteen videotallenteen perusteella vaikuttaisi siltä, että Kiekko-Vantaan argumentti ei pidä vettä. Tilanteessa maalin edessä seisovan Järvelän toinen luistin näyttäisi olevan maalivahdin alueella, mikä on täksi kaudeksi tehtyjen sääntömuutosten mukaan sallittua. Toisekseen Järvelä työnnetään päin maalivahtia Kiekko-Vantaan puolustajan toimesta, joka myös vahvasti puoltaa sitä, että tuomaristo teki lopulta oikean tuomion hyväksyessään maalin.

Kiekko-Vantaa repi pelihousunsa tästä tilanteesta:

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut