MTV Urheilu: Kiekko-Espoo lähtee haastamaan Liigaa – on jättämässä lisenssihakemuksen syksyn aikana

Kiekko-Espoo Mestis-finaali 2023

Kiekko-Espoo on jättämässä suunnitelmansa mukaan Liigan lisenssihakemuksen syksyllä määräaikaan mennessä. Asiasta uutisoi MTV Urheilu.

Liiga ilmoitti kesäkuun alussa, että se ei tule ottamaan lisenssihakemuksia vastaan kaudeksi 2024-2025. Tämä tarkoitti samalla sitä, että Kiekko-Espoon haaveet kokivat massiivisen kolauksen, sillä seura on tehnyt pitkäjänteisesti työtä palatakseen pääsarjaan juuri kaudeksi 2024-2025.

MTV Urheilun tietojen mukaan Kiekko-Espoo on kuitenkin uhmaamassa tätä päätöstä, sillä seuran on tarkoitus jättää Liigan lisenssihakemus vielä syksyn aikana. Aikaisemmin takaraja hakemuksen jättämiselle on ollut lokakuun loppu.

Samalla Kiekko-Espoo kokeilee kepin jäällä Liigan sulkemispäätöksen oikeudellisesta puolesta, koska hakemuksen käsittelemättä jättäminen saattaisi osoittautua juridisesti Liigan kannalta ongelmalliseksi.

– Laki on ihan selvä. Pitää olla mahdollisuus nousta, pitää olla kriteerit lisenssiin, ja jos ne täyttyvät, se hakemus pitää käsitellä ja ottaa mukaan. Ei se sen kummempaa ole juridisesti, Urheiluoikeuden asiantuntija Olli Rauste perusteli MTV Urheilulle kesäkuussa.

Kiekko-Espoo on ollut Liigan sulkemispäätöksen jälkeen hyvinkin hiljaa tapahtuneesta, mutta kulisseissa on ilmeisemmin ajettu suunnitelmia valmiiksi. Edessä voikin olla todella mielenkiintoiset ajat, kun espoolaisseura lähtee haastamaan tosissaan Liigan käytänteitä.


Joukkueet: