Video: Ruma taklaus päähän – Kiekko-Espoon Aleksi Järvinen sai kauden päättäjäislahjaksi pelikieltoa

Aleksi Järvinen Kiekko-Espoo / Pallomeri.net

Kiekko-Espoon kausi päättyi torstaina puolivälierätappioon ja Aleksi Järvinen sai päättäjäislahjaksi kolmen ottelun pelikiellon.

Hermes tiputti Kiekko-Espoon torstaina 8. huhtikuuta pelatun toisen puolivälierän jatkoajalla, mutta vaikka espoolaisten kausi on ohi, niin ottelun tapahtumat poikivat jälkiseuraamuksia.

Mestiksen kurinpitoryhmä tiedotti maanantaina, että Kiekko-Espoon Aleksi Järvinen on asetettu kolmen ottelun pelikieltoon. Järvinen taklasi Hermeksen Eetu Paasovaaraa päähän ottelun avauserässä ja sai taklauksestaan pelirangaistuksen.

– Taklaustilanteessa Järvisen kohoava olkavarsi osuu vastustajaa suoraan päähän. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko. Päähän kohdistuneen iskun voima huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus, Mestiksen kurinpitoryhmä perustelee päätöksessään.

– Kurinpitoryhmä on Mestiksen päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyvien kurinpitolinjausten mukaisesti ottanut seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä huomioon sen, että pelaajan asento kasvaa kontaktiin. Tämä osaltaan aiheuttaa taklauksen osumisen nimenomaisesti vastustajaa päähän. Niin ikään tulee huomioida, että taklaavalla pelaajalla olisi ollut tilanteessa kaikki mahdollisuudet suorittaa taklaus sääntöjen sallimissa rajoissa, kurinpitoryhmä jatkaa.

Koska Kiekko-Espoon kausi on nyt ohi, niin Järvinen suorittaa pelikieltonsa kauden 2021-2022 aluksi.

Kiekko-Espoon Aleksi Järvinen sai tästä taklauksesta kolmen ottelun pelikiellon:

Katso myös: Video: Arttu Ruotsalainen tehtaili NHL-uransa avausmaalin upealla vedolla


Joukkueet: