IL: KHL:ssä vielä pelaavat suomalaispelaajat kinkkisessä tilanteessa – uhkana jättimäinen sopimussakko

discovery ska pietari khl - pallomeri.net

KHL:ssä pelaa vielä kolme suomalaispelaajaa, sillä Traktoria edustaa Teemu Pulkkinen ja SKA Pietaria Leo Komarov ja Mikko Lehtonen.

Pelaajat ovat saaneet osakseen rajua kritiikkiä siitä, minkä vuoksi sopimuksia ei ole vielä purettu, vaan pelit jatkuvat edelleen pudotuspeleissä. Suurin osa ulkomaalaispelaajista poistui välittömästi Ukrainan sodan alettua, mutta kaikille poistuminen ei ole ollut yhtä helppoa.

Iltalehti uutisoi perjantaina, että vielä sarjassa pelaavia ulkomaalaispelaajia uhkaillaan jättimäisellä sakolla sopimuksen purusta.

Mainos alkaa:

– Siellä on myös ulkomaalaispelaajia, joilla on todella, todella iso sopimuksenpurkusakko olemassa. Jopa puolitoista miljoonaa euroa, sisäpiirilähde kommentoi Iltalehdelle.

IL:n mukaan tilanteeseen on haettu ratkaisua muun muassa Suomen Jääkiekkoliiton ja IIHF:n toimesta, mutta tulokset ovat olleet laihoja.

– Kansainvälisen Jääkiekkoliiton kanta on se, että he eivät halua sotkeutua asiaan juridisista ja taloudellisista syistä. IIHF katsoo, että tämä on pelaajien ja heidän edustajiensa välinen asia, lähde toteaa Iltalehdelle.

Esimerkiksi Mikko Lehtosen tilanne saattaa olla erityisen tukala, sillä suomalaispuolustaja teki SKA Pietarin kanssa neljä vuoden sopimuksen.