MTV: KHL-pomon mukaan Jokerit voitaisiin sulkea sarjasta – ”Tuollainen temppu aiheuttaisi suunnatonta vahinkoa”

Jokerit treenipeli / Pallomeri.net

MTV uutisoi, että toisin kuin on aiemmin kerrottu, Jokerit voitaisiin sulkea KHL:stä, jos he jättäisivät menemättä Minskiin.

MTV uutisoi KHL:n toimiston viestineen heille, että Jokerit voidaan sulkea sarjasta, mikäli helsinkiläisseura ei suostuisi pelaamaan torstaina Valko-Venäjällä.

Iltalehti uutisoi tiistaina, että KHL:n sääntökirjan mukaan luovutuksesta seuraa tappio sekä kolmen miljoonan ruplan (noin 34 000 euron) sakko, minkä päälle luovuttanut joukkue joutuu korvaamaan toisen joukkueen taloudelliset menetykset. Iltalehden sisäpiirilähteen mukaan KHL ei voisi heittää Jokereita ulos sarjasta.

Ainakin KHL:n jääkiekkotoiminnan apulaisjohtaja Sergei Kozlov on eri mieltä. Kozlov kertoo MTV:lle, että edellä mainittujen sanktioiden lisäksi Jokerit voitaisiin sulkea sarjasta. Asiasta päättäisivät KHL:n kurinpitotoimikunta ja KHL:n johtoryhmä johon myös Jokereiden pääomistaja Jari Kurri kuuluu.

Mainos alkaa

– Tuollainen temppu aiheuttaisi suunnatonta vahinkoa koko liigan imagolle sekä osallistuvissa maissa että koko urheilevassa maailmassa. Vastaavia tapauksia ei ole nähty koskaan aiemmin KHL:n historiassa, eikä ole mahdollista tarkasti arvioida tai ennustaa mahdollisia seurauksia, Kozlov kommentoi.

Jokerit anoi Kurrin mukaan ottelusiirtoa ensin Dinamo Minskiltä, sitten suoraan KHL:ltä, mutta turhaan. Ainoastaan KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov voi tehdä päätöksen ottelun siirtämisestä pelipaikkakunnan poliittisen tilanteen tai rauhattomuuksien takia, eikä Morozov jättänyt tiistaisessa lausunnossaan epäselvyyksiä kannastaan.

– En näe mitään syytä, miksi vierasjoukkueiden pitäisi perua matkansa Minskiin. Jääkiekossa on kyse kunnioituksesta, Morozov sanoi.

Tsekkaa myös: Jokereiden kannattajayhdistys Eteläpääty menossa boikottiin – syynä torstain Minsk-ottelu


Joukkueet: