KHL:n kovapalkkaisimmat pelaajat listattiin – mukana vielä neljä suomalaispeluriakin

discovery ska pietari khl - pallomeri.net

Venäläismedia Sport-Express listasi ulkomaalaisten pelaajien hylkäämän KHL:n palkkakuninkaat. Mukaan mahtui vielä tässä kohtaa myös suomalaisia pelureita.

Kovapalkkaisimmat suomalaiset ovat maalivahti Juha Metsola ja hyökkääjä Teemu Pulkkinen, joille kummallekin maksetaan kaudesta noin 1,07 miljoonaa euroa. Lisäksi listalta löytyi myös rahtusen vähemmän tienaavat Miro Aaltonen sekä Jyrki Jokipakka. Aaltosen tienestit olivat noin 994 000 euroa ja Jokipakan puolestaan 745 000 euroa.

Metsola ehti tekemään juuri ennen Ukrainan sotaa jatkosopimuksen Jekaterinburgin kanssa, mutta hän on tuon kontrahtinsa jo purkanut. Myös Aaltonen ja Jokipakka tekivät Jekaterinburgin kanssa diilit ennen kevään karmeita tapahtumia – ja myös tämä kaksikko on purkanut sopimuksensa.

Teemu Pulkkisen tilanne on kuitenkin vielä auki. Pulkkisen agentti Aljoša Pilko nimittäin ehti jo vakuuttaa venäläismedialle, että suomalaishyökkääjä kiekkoilee KHL-kaukaloissa myös ensi kaudella.

Sport-Expressin listauksessa kärkipaikkaa pitää Lokomotiv Jaroslavin Maxim Shalunov, joka tienaa kaudesta lähes 1,5 miljoonaa euroa. Ulkomaalaisten pelaajien kato näkyy listauksessa varsin vahvasti, sillä top-20:een mahtui vain neljä ei-venäläistä peluria, kun taas viime vuoden lokakuun listauksessa lukema oli vielä 12.

Lue myös: Ruotsalaistähdet lähtivät KHL:stä sodan alettua – maksoivat hurjat sopimussakot