Korona jyllää kiivaasti, mutta KHL-pomon mukaan homma on hanskassa – Barys ja Jokerit saivat tiukan varoituksen

Aleksei Morozov KHL / Pallomeri.net

KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov ei koe, että koronavirustilanne olisi karannut liigan kontrollista. Liiga varoitti myös Jokereita.

Viime viikkoina KHL:ssä on ilmennyt lukuisia koronavirustartuntoja useissa eri joukkueissa, mutta pelit ovat jatkuneet normaalisti. KHL vahvisti, että tällä hetkellä 87 henkilöllä on koronavirustartunta. Tämän lisäksi 132 henkilöä on jo parantunut koronaviruksesta.

Puheenjohtaja Aleksei Morozov on yhä tiukasti sitä mieltä, että koronatilanne on täysin KHL:n hanskassa, vaikka ulkopuolisten silmiin liiga näyttää olevan pahasti koronajyrän alla.

– Voitte nähdä, että tämä on monimutkainen tilanne. Tilanne ei kuitenkaan ole missään nimessä meidän hallitsemattomissa. Kiitän seuroja ja heidän johtajiaan, että he ovat osoittaneet ymmärrystä tätä tilannettamme kohtaan. Pelaajat, jopa tähtipelaajamme, missaavat pelejä, mutta joukkueet jatkavat kuitenkin pelaamista kutsuen reservi- ja junioripelaajia mukaan, Morozov toteaa KHL:n nettisivuilla.

Mainos alkaa

Vaikka viime aikoina koronaviruksen kourissa kamppailevat joukkueet ovatkin jatkaneet otteluitaan normaalisti, on joidenkin joukkueiden otteluita jouduttu siirtämään karanteenin vuoksi. Esimerkiksi Barys Astana ja Jokerit joutuivat karanteeniin. Venäläisjoukkueiden ottelut puolestaan pyritään pelaamaan.

– Jokereilla ei ole reservijoukkuetta, joten heillä ei ole ylimääräisiä pelaajia, joita nostaa joukkueeseen. Tuo sääntö koskee vain venäläisiä KHL-seuroja, Morozov kommentoi perustellen Jokereiden ottelusiirtoja.

KHL antoi kuitenkin Barysille ja Jokereille varoituksen sanan. Uusiin karanteihin ja ottelusiirtoihin ei ole varaa, koska otteluohjelma ei anna enää myöten.

– Molempia joukkueita varoitettiin, että tulevaisuudessa on vaikeaa löytää otteluohjelmasta tilaa otteluiden uudelleen järjestämistä varten, joten heidän odotetaan ottavan niihin osaa. Jos eivät, heidän on luovutettava ne ottelut, Morozov linjaa.

Tsekkaa myös: Uutispommi KHL:stä – miljardööri Roman Rotenberg hyppää SKA:n päävalmentajaksi