KHL:ssä kuohuu – pelaajayhdistyksen mukaan seurat yrittävät kajota pelaajien sopimuksiin

Moskovan Dynamo & Moskovan Spartak KHL / Pallomeri.net

KHL:n pelaajayhdistyksen johtaja Andrei Kovalenko paljastaa, että liigan kulisseissa kuohuu. Seurat ovat yrittäneet kopeloida pelaajien sopimuksia.

KHL-kausi on toistaiseksi jäähyllä, mutta sarjan kulisseissa kiehuu. Liigan pelaajayhdistyksen johtaja Andrei Kovalenko kertoo Championat.com-sivustolle, että pelaajat elävät täydellisessä epätietoisuudessa.

Seurojen toiminta on yhä aktiivista, mutta varsin epämääräistä. Joukkueet harjoittelevat yhä, mutta kukaan ei todella tiedä mitä tuleman pitää.

Sarja on tauolla 10. huhtikuuta asti, minkä jälkeen on määrä tehdä päätös jatkosta. Kovalenko kertoo ilmapiirin olevan hermostunut.

Mainos alkaa

– Pelaajat eivät ymmärrä tilannetta, koska ei ole selkeää menettelytapaa, mitä esimerkiksi harjoitteluun tulee, Kovalenko kertoi haastattelussa.

Tämän lisäksi kulissipeli on muuttumassa varsin rajuksi ja häikäilemättömäksi.

– Joistakin seuroista on myös tullut hälyttäviä viestejä, että seurat yrittävät jäädyttää sopimuksia tai siirtää niitä uusille päivämäärille. Kovalenko paljastaa.

Kauden 2019-2020 pelaajasopimukset päättyvät vappuaattona, jolloin myös mestarin oli tarkoitus olla selvillä alkuperäisen otteluohjelman mukaan.

Kovalenko peräänkuuluttaa ennen kaikkea eri osapuolten välistä yhteistyötä. Hän vaatii KHL:n, seurojen ja pelaajayhdistyksen väliselle toiminnalle selviä raameja.

– Meidän täytyy kehittää yhteiset säännöt kaikille seuroille tällaisen force majeuren varalle. Tarvitsemme toimintamallin. Esimerkiksi NHL:llä on aina ollut sellainen työsulun varalle, Kovalenko toteaa.

Tsekkaa myös: Video: West Ham -pelaaja hävisi virtuaaliderbyn ja joutuu nöyryytettäväksi – ”Ohjaimeni oli mennyt rikki”