IS: Dubai KHL:n seuraava laajentumiskohde? – Venäläinen liikemies puuhamiehenä

IS: Dubai KHL:n seuraava laajentumiskohde? – Venäläinen liikemies puuhamiehenä

KHL saattaa olla tekemässä parin vuoden sisällä uutta aluevaltausta, kun venäläinen liikemies puuhaa liigan laajentumista Lähi-itään ja Dubaihin.

KHL saattaa laajentua hämmentävään suuntaan vuonna 2021, sillä Arabiemiraattien jääkiekoliigan johtoon noussut venäläinen liikemies Vladimir Burdun puuhaa tosissaan joukkuetta Dubaihin.

– Arabiemiraattien joukkueesta tulee KHL:n Las Vegas. Jos haluatte, että SKAlla ja TsSKAlla olisi varteenotettava haastaja, se olemme me, Burdun puhui keväällä venäläislehti Sport Ekspressille.

Burdun perustaa uskonsa projektin onnistumisesta Arabiemiraattien ilmaston, elintason ja korkeiden palkkojen varaan.

– Olen jutellut KHL:ssä pelaavien kanadalaispelaajien kanssa. He ovat käyneet Emiraateissa tapaamassa minua ja sanoneet, että Dubaissa olisi parempi pelata kuin Magnitogorskissa. He ovat valmiita tulemaan saman tien Dubaihin.

Ilta-Sanomien haastattelema entinen huippuluotsi Hannu Jortikka ei näe Burdunin projektia yhtä ruusuisesti eikä osta hänen Vegas-vertaustaan.

– En jaksa uskoa siihen. Pitää ymmärtää, että Las Vegas on viihdeteollisuuden kärkipaikka. Sitä ei voi verrata Dubaihin. Tietysti jalkapallossa ja jääkiekossa on nähty ennenkin, että kun rahaa on, ihminen tekee kaikkea hullua, Jortikka toteaa IS:lle.

Surkuhupaisan Burdunin projektista tekee se, että hän haluaa tuoda jääkiekkojoukkueen maahan, jossa ei ole juurikaan edes jäätä.

– Meillä on viisi kaukaloa kolmessa kaupungissa, mutta ne ovat liian pieniä. Dubaissa pelaamme ostoskeskuksen jäällä, jonka varrella on vain 300 istumapaikkaa, Burdun kertoi Sport Ekspressille.

Dubaihin valmistui vastikään uusi 17 000-paikkainen areena, mutta sitä ei ole tarkoitus käyttää jääkiekkoon.

– Heti kun saamme jäätä, voimme haastaa kaikki KHL-joukkueet, Burdun julistaa.

Lue myös: Paul Maurice vastasi Patrik Laineen avautumiseen: ”Meillä on 9 muutakin hyökkääjää”

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut