KHL:n finaalisarjasta on paljastanut dopingskandaali – lehti paljastaa tapahtumat: ”Haistakaa v*ttu!”

Admiral Vladivostok KHL Jokerit KHL-otteluohjelma 2018-2019 wienissä lada runkosarja KHL pudotuspelit 2018 / Pallomeri.net

KHL:n finaalisarjan aikaisista tapahtumista on tihkunut huolestuttavia uutisia Avangard Omskin kannalta, sillä joukkue on joutunut keskelle dopingskandaalia.

Venäläislehti Sport-Ekspress on saanut käsiinsä dopingtestaajien raportit ottelun kolmannen KHL-finaalin jälkeisistä tapahtumista. Keskipisteenä on lehden tietojen mukaan Omsk-hyökkääjä Denis Zernov, joka on ilmeisesti lähtenyt pakenemaan testaajia. Välikohtaukseen on osallistunut myös päävalmentaja Bob Hartley sekä Omskin lääkäri Dmitri Batushenko.

Raporttien mukaan Zernov olisi paennut dopingtestaajia ja yrittänyt välttää testatuksi tulemisen. Hartley puolestaan on osallistunut tilanteeseen rajuilla sanallisilla kommenteilla, sillä luotsi on haukkunut paikalla olleet testaajat aivan pystyyn.

Mainos alkaa

– Painukaa v*ttuun, haistakaa v*ttu, haista sinä v*ttu ja haista sinä v*ttu, Hartley kerrotaan huutaneen.

Sen sijaan lääkärinä toimiva Batushenko on estänyt testaajien pääsy Omskin pukuhuoneeseen. Kun ovi lopulta aukesi, niin vastassa oli jälleen Hartley, jonka kielenkäyttö ei ollut juurikaan sivistynyt.

Omskilta ja Zernovilta on pyydetty tapahtuneesta vastinetta, mutta ensimmäiset perustelut tilanteelle ovat olleet ne, että venäläishyökkääjä olisi ehtinyt jo lähtemään punttisalille, jonka vuoksi mies ei ollut testaajien käytössä.

Mikäli Zernovin katsotaan välttäneen testiä, niin hyökkääjää voi odottaa pitkä kilpailukielto. Nähtäväksi jää, että onko Omskille ja Zernoville tulossa sanktioita.

Asiasta uutisoi suomeksi muun muassa Iltalehti.


Joukkueet: