Video: UFC-punnituksessa kytee skandaali – ylittikö Khabib Nurmagomedov sittenkin painorajan?

Khabib Nurmagomedov UFC 254 -punnitus / Pallomeri.net

Khabib Nurmagomedov läpäisi punnituksen dramaattisesti ennen UFC 254 -iltaa. Läpäisy tapahtui kuitenkin skandaalinkäryisissä tunnelmissa.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä UFC 254 -tapahtuman pääottelussa esiintyvä Khabib Nurmagomedov pudotti painoaan peräti yhdeksän kiloa ennen punnitusta, mutta siitä huolimatta hän painoi todennäköisesti yli sallitun 70,3 kg:n.

Nurmagomedov päästettiin kuitenkin titteliotteluun Justin Gaethjea vastaan ilman sanktioita. Entinen vapaaottelija ja nykyinen kuntovalmentaja Mike Dolce todistaa punnituksesta levinneen videoklipin avulla, että Nurmagomedovin punnituksessa tehtiin iso virhe.

Ensimmäisenä kameroiden eteen saapunut Nurmagomedov näytti heti huolestuneelta. Hän asteli vaa’alle täysin alasti, mutta silti painoa näytti olevan liikaa. Vaaka ei ehtinyt pysähtyä tasapainoon ennen kuin Nurmagomedovin punninnut tuomari pyyhkäisi vaa’an jo nollille.

– Vaaka oli menossa ylöspäin. Se tarkoittaa, että hän oli liian painava, Dolce toteaa videollaan.

Kun tuomari näytti Nurmagomedoville vihreää valoa, venäläisottelija vaikutti todella helpottuneelta ja jopa hämmästyneeltä. Tilanteessa ei ollut Dolcen mielestä tulkinnanvaraa. Hän ei silti usko, että Nurmagomedovilla itsellään olisi osuutta härskiin temppuun.

– Tarkastaja teki, joko epäpätevyyttään tai tarkoituksella, massiivisen virheen, jonka arvo on ehkä kymmeniä miljoonia dollareita, Dolce arvioi.

Nurmagomedovin punnituksen jälkeen Dolce näytti, miten Gaethje punnittiin oikeaoppisesti. Ero kieltämättä vaikuttaa hyvin selvältä.

Khabib Nurmagomedov selvittää UFC 254:n punnituksen dramaattisesti:

Tsekkaa myös: Valentino Rossi, 41, jatkaa uraansa – Casey Stoner latasi tylyä tekstiä päätöksestä


Pelaajat: