Video: Kevin De Bruyne loi jalkapallotaidetta ja upotti Tanskan – näin tulos vaikuttaa Huuhkajiin

Kevin De Bruyne Belgia / Pallomeri.net

Belgian Kevin De Brunye tuikki upeasti ottelun ykköstähtenä, kun hän tuli vaihdosta sisään, syötti tasoituksen ja ampui itse voittomaalin.

Tanska ja Belgia kohtasivat erittäin tunteikkaassa ja jännittävässä ottelussa, jonka Belgia käänsi itselleen maalein 2-1. Tanska siirtyi pelissä jo 2. minuutilla johtoon EM-historian toiseksi nopeimmalla avausmaalilla, mutta Belgia pääsi kuitenkin toisen jakson puolella peliin mukaan.

Harvoin on yhden pelaajan mukaantulo muuttanut pelin luonnetta niin paljon kuin nyt, kun Kevin De Bruyne tuli sisään puoliajalla. Belgia alkoi päästä niskan päälle ja 55. minuutilla De Bruyne alusti upean tasoitusmaalin, jonka Thorgan Hazard sai putata herkkupaikalta pussiin.

70. minuutilla Belgia juoni aivan upean syöttökuvion, jonka päätteeksi De Bruyne pääsi lataamaan vasurillaan pallon etukulmaan. Tanska painoi päälle ja sai rakennettua muutaman tekopaikan, mutta Belgia kesti ja voitti ottelun 2-1.

Ottelun tuloksella on luonnollisesti suoraan vaikutusta myös Huuhkajiin, joten koostimme jutun loppuun mitä tämä tulos tarkoittaa Huuhkajien jatkomahdollisuuksien kannalta.

Kevin De Bruyne alustaa upeasti Belgian tasoitusmaalin:

De Bruyne ampuu Belgian voittomaalin:

Näin Tanska-Belgia -ottelun tulos vaikuttaa Huuhkajien jatkomahdollisuuksiin:

Huuhkajien jatkopaikka EM-kisoissa on yhä joukkueen omissa käsissä. Jos Suomi yllättää Belgian, on jatkopaikka saletti. Tasapelikin riittää Suomelle vähintään lohkon kolmanteen paikkaan. Neljällä pisteellä Suomi olisi vahvoilla lohkokolmosten vertailussa. Belgia on tosin ollut niin kovassa lyönnissä, että pisteenkin saaminen olisi jättiyllätys.

Jos Suomi ei saa Belgialta pisteitä ja Tanska voittaa Venäjän, niin lohkon sijoitukset ratkeaa keskinäisten otteluiden maalierovertailussa Suomen, Venäjän ja Tanskan kesken. Jos Tanska voittaa Venäjän vähintään kahdella maalilla, on Tanska lohkon kakkonen, Suomi kolmas ja Venäjä neljäs. Jos taas Tanska voittaa Venäjän yhdellä maalilla, ovat Suomi, Tanska ja Venäjä tasapisteissä.

Jos Huuhkajat jäävät Belgiaa vastaan pisteittä, niin karmein tulos olisi Tanskan yhden maalin voitto Venäjästä siten, että myös Venäjä onnistuisi maalinteossa. Tämä takaisi sen, että Suomi jäisi lohkossa neljänneksi. Jos Tanska voittaa 1–0, olisivat joukkueet tehneet keskinäisissä otteluissa myös yhtä monta maalia.

Silloin ratkaisevaan asemaan nousisi se, kuinka monella maalilla kukin joukkue on hävinnyt Belgialle. Suomi olisi vahvoilla, jos Huuhkajat häviäisi Belgialle esimerkiksi yhdellä maalilla, kun taas Venäjä hävisi Belgialle 3–0.

Mikäli Venäjä voittaa Tanskan, on Suomi lohkossaan kolmas. Tuolloin Suomen jatkopaikka riippuisi täysin muiden lohkojen peleistä. Suomen maaliero olisi väistämättä pakkasella, mutta yhden maalin tappio Belgialle parantaisi Suomen mahdollisuuksia.

Edellisissä EM-kisoissa tämä ei tosin riittänyt jatkopaikkaan, mutta se ei vielä tarkoita yhtään mitään, sillä jos kaksi lohkokolmosta jäisi alle kolmeen pisteeseen olisi Huuhkajat jatkossa.

Katso myös: Video: ”Koko Tanska on kanssasi” – yleisö ja pelaajat tekivät upeasti kunniaa Christian Eriksenille


Pelaajat:
Joukkueet: ,