Wimbledonissa todellinen shokkitulos: Kevin Anderson pudotti Roger Federerin

Wimbledonissa todellinen shokkitulos: Kevin Anderson pudotti Roger Federerin

Etelä-Afrikan Kevin Anderson vastasi tämän vuoden Wimbledonin tennisturnauksen suurimmasta yllätyksestä pudottamalla Sveitsin Roger Federerin puolivälierävaiheessa.

Ottelu alkoi täysin odotetuissa tunnelmissa, kun uransa yhdeksättä Wimbledon-pokaalia jahtaava Federer lasketteli helppoon 6-2-voittoon.

Toisessa erässä Anderson onnistui jo laittamaan paremmin kampoihin, mutta Federer siirtyi lopulta tie-break-ratkaisun jälkeen 2-0-eräjohtoon – ja viimeistään tässä kohtaa moni varmasti luuli, että peli on selvä.

Toisin kuitenkin kävi.

Federerillä oli kolmannessa erässä Andersonin syöttäessä 4-5-tilanteessa jopa ottelupallo, mutta maestro ei käyttänyt tilaisuuttaan hyväksi ja Anderson vei pelin – sekä lopulta koko erän – nimiinsä lukemin 7-5.

Kevin Anderson välieriin

Neljäs erä meni Andersonille lukemin 6-4 ja ratkaisu haettiin viidennestä erästä, jossa tie-breakia ei tunneta. Erässä nähtiin vain kaksi murtomahdollisuutta. Näistä ensimmäisen Anderson onnistui 3-4-tilanteessa pelastamaan.

Eteläafrikkalaiselle siunaantui oma mahdollisuutensa 11-11-tilanteessa ja mies myöskin käytti sen hyväkseen. Kun hän tämän jälkeen piti oman syöttönsä, voitto heltisi lopulta lukemin 13-11. Ottelu kesti 4 tuntia ja 17 minuuttia.

Andersonin välierävastus tulee ottelusta Milos RaonicJohn Isner.

Lue myös: Roger Federer vaihtoi vaatemerkkiä – tienaa sopimuksella 300 miljoonaa euroa

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut