Älytön taklaus toi ison kakun – Ketterän Mikko Haaparanta viiden ottelun pelikieltoon

Mikko Haaparanta Ketterä pelikielto

Ketterän Mikko Haaparanta on saanut pitkän pelikiellon perjantaina IPK:ta vastaan pelatun ottelun tapahtumien johdosta.

IPK johti kolmatta Mestis-finaalia kahden erän jälkeen lukemin 3-0, mutta ajassa 53:22 Haaparanta onnistui maalinteossa ja herätti Ketterän toiveet eloon.

Nämä toiveet kuitenkin kuihtuivat nelisen minuuttia ennen loppua, kun samainen mies oli jälleen valkokeilassa – ja tällä kertaa huomattavasti negatiivisemmassa sävyssä. IPK:n Viljam Sandvik luopui kiekosta keskialueella ja välittömästi tämän jälkeen Haaparanta taklasi 21-vuotiasta hyökkääjää.

Mainos alkaa:

Taklaus oli kuitenkin totaalisen epäonnistunut – jopa älytön – ja osui suoraan Sandvikia päähän. Haaparanta sai tilanteesta ulosajon, minkä päälle kurinpito mätkäisi nyt viiden ottelun pelikiellon.

– Kurinpitoryhmä katsoo, että taklaavan pelaajan on tullut tiedostaa tältä osin vastustajan haavoittuva asema. Kurinpitoryhmä toteaa tilanteen pitäneen sisällään merkittävän loukkaantumisriskin, joka tässä tapauksessa on konkretisoitunut vastustajan pelaajan loukkaantumisena, Mestiksen kurinpidon raportissa todetaan.

– Seuraamusharkinnassa huomioon, että taklaus suoritetaan kohotetulla kyynärvarrella, mikä osaltaan aiheuttaa kontaktin voiman kohdistumisen nimenomaisesti pään alueelle. Edelleen asiassa tulee huomioida, että taklaus suoritetaan selvästi sen jälkeen, kun vastustaja on jo luopunut kiekosta eikä siten ole enää taklattavissa.

Tästä tilanteesta Mikko Haaparanta sai pelikiellon:

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen Mestiksen YouTube-kanavalla.


Pelaajat:
Joukkueet: