Video: IndyCar-kilpailu käynnistyi rytinällä – avauskierroksella viiden auton ketjukolari

Video: IndyCar-kilpailu käynnistyi rytinällä – avauskierroksella viiden auton ketjukolari

Pocono Racewaylla ajettu IndyCar-kilpailu sai ikävän käänteen heti kättelyssä, kun avauskierroksella sattunut ketjukolari keskeytti kisan toviksi.

Poconon IndyCar-osakilpailun avauskierros oli ehtinyt hädin tuskin käynnistyä, kun pahannäköinen kolari pysäytti kisan. Entinen F1-kuski Takuma Sato yritti ohittaa Alexander Rossia ulkokautta ja Saton vasen takarengas osui Rossin oikeaan eturenkaaseen. Tämän jälkeen Sato menetti ajokkinsa hallinnan ja kaikkien ajaessa tiiviinä ryppäänä, oli ketjukolari valmis.

Rossin ja Saton lisäksi James Hinchliffe, Ryan Hunter-Reay sekä Felix Rosenqvist joutuivat osaksi kolaria. Kuin ihmeen kaupalla kaikki viisi kuljettajaa selvisivät kutakuinkin vammoitta. Ainoastaan Rosenqvist, jonka auto kiipesi suojakaiteen päälle törmäyksen voimasta, joutui käymään sairaalassa, mutta pääsi pois vielä saman päivän aikana.

Kolarilla saattaa hyvinkin olla suuret vaikutukset mestaruuskamppailuun, sillä kuljettajista Rossi oli hyvissä asemissa ennen kolaria. Rossi kävikin kolarista erittäin kuumana.

– En pysty millään ymmärtämään miten Takuma voi viime vuoden tapahtumien jälkeen ajatella voivansa ajaa tuolla tavalla. Kahden auton ohittaminen sillä nopeudella siinä mutkassa on viidensadan mailin kisassa häpeällistä sekä järkyttävää ja se saattoi maksaa meille mestaruuden, Rossi sadatteli NBC:lle viitaten viime kauden Poconon kilpailuun, jossa Robert Wickens halvaantui traagisesti.

Sato pahoitteli tapahtunutta, mutta pitää kiinni siitä, ettei tehnyt mitään väärää, vaan ajoi suoraan. Hän julkaisi Twitter-tilillään väitteensä tueksi kuvia sekä oman autonsa ohjaamosta kuvatun videon.

Poconon IndyCar-kisassa sattunut ketjukolari:

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut