HS: Kempeleen kiri antoi hyvin kyseenalaista mainostilaa – seuran sivuilla kannustettiin nuoria ottamaan pikavippejä

Kempeleen Kiri

Kempeleen Kiri julkaisi verkkosivuillaan mainosyhteistyönä nuorille suunnatun oppaan, jossa heitä kannustettiin ottamaan pikavippejä.

Helsingin Sanomat uutisoi, että superpesisseura Kempeleen Kiri on huhtikuun alussa julkaissut verkkosivuillaan oppaan nuorille, jotka suunnittelevat muuttoa vanhempien luota omaan kotiin. KeKi mainostaa nuorille, että pikavippi ”voi olla hyvä ratkaisu” tilanteessa, jossa muuton yhteydessä syntyy odottamattomia kuluja.

Kehotus erikseen nimetyn pikavippifirman käyttämiseen löytyy heti nuorten oppaan ensimmäisestä kappaleesta. KeKin verkkosivuilta löytyy listattuna myös muutamien muiden kulutusluottoyritysten nimiä, joiden kanssa seura ilmoittaa tekevänsä yhteistyötä.

Mainos alkaa:

Korkeakorkoisia pikavippejä ja kulutusluottoja on jo pitkään kritisoitu, koska niiden on katsottu velkaannuttavan monia suomalaisia ja vieläpä nopeaan tahtiin. Kirin pesäpallojaoston puheenjohtaja Juha-Matti Ranta myönsi HS:lle oitis oppaan sisällöstä kuultuaan, että tällainen on vastuutonta toimintaa.

– Harkinta on tässä tapauksessa ilmiselvästi pettänyt, ei kahta puhettakaan. Haluan jaoston puheenjohtajana välittää suuret pahoitteluni. Teen jaoston puheenjohtajan hommia vapaaehtoispohjalta, ja tämä teksti on mennyt minulta harmittavasti ohi.

Ranta kertoo seuran tekevän joidenkin kulutusluottofirmojen kanssa niin sanottua linkkiyhteistyötä. Mikäli näiden firmojen nettisivuille kanavoituu henkilöitä KeKin kautta, seura saa siitä jonkinlaisen könttäkorvauksen.

– Puhutaan joka tapauksessa hyvin pienistä summista. Linkkiyhteistyö on kokonaisbudjetissamme pisara meressä, ei missään nimessä rahantekokone. Kertomassanne tapauksessa yhteistyötaho on saanut tekstin muodossa näkyvyyttä, mutta nyt se on valitettavasti tapahtunut vastuuttomalla tyylillä. Poistamme tämän tekstin välittömästi, Ranta sanoi.

Tsekkaa myös: Käsittämätön sattuma MLB:ssä – homerun-lyönti laskeutui kajakissa istuneen naisen syliin


Joukkueet: