Video: Hämmentävä tilanne nyrkkeilymatsissa – kehätuomari jätti tyrmäyksen huomioimatta?

Eric Walker ja kehätuomari Gary Ritter / Pallomeri.net

Oklahomassa käydyssä ammattinyrkkeilyillassa nähtiin omituinen tapaus, kun kehätuomari päätti jättää selvältä vaikuttaneen tyrmäyksen tuomitsematta.

Israil Madrimov ehti juhlia tyrmäysvoittoa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Oklahomassa otellussa ammattinyrkkeilyillassa, mutta juhlinta osoittautui ennenaikaiseksi. Madrimov tinttasi vastustajansa Eric Walkerin hämärän rajamaille, mutta kehätuomari Gary Ritter oli tyrmäyksestä toista mieltä.

Ritterin tulkinnan mukaan Madrimov työnsi Walkerille kumoon, eikä tämä kaatunut iskun voimasta. Näin ollen hän antoi Walkerille useamman minuutin aikaa keräillä itsensä kokoon ja jatkaa ottelua. Videotallenne kuitenkin kertoo toisenlaista kieltä, sillä Madrimov sai hurjan iskun perille Walkerin leukaan ja Walker oli jo kaatumassa, kun Madrimov horjahti häntä päin.

Tuomitsematta jäänyt ”tyrmäys” nähtiin 12-eräisen ottelun yhdeksännessä erässä ja loput kolme erää olivat Madrimovin yksipuolista hallintaa. Vaikka Walker pysyi tolpillaan ottelun loppuun saakka, oli tyrmäys asiantuntijoiden mukaan päivänselvä ja ottelu olisi näin ollen pitänyt ehdottomasti keskeyttää.

Mainos alkaa

– Brutaali ratkaisu tuomarilta. Walker oli käytännössä pois pelistä. Eric Walker oli urhea ja otti valtavan määrän iskuja. Hänet kuitenkin tyrmättiin yhdeksännessä erässä ja kehätuomari ja hänen kulmansa antoivat hänen ottaa täyden selkäsaunan kolmessa viimeisessä erässä. Tuolla tavalla kaverit loukkaantuvat, totesi Sports Illustratedin nyrkkeilytoimittaja Chris Mannix.

Kehätuomari ei nähnyt tätä tilannetta tyrmäyksenä:

Katso myös: Video: Si Woo Kim oli tehdä PGA Tourilla kaksi holaria samalla kierroksella