Valtava paukku U18 MM-kisoissa – Kazakstan pisti Tshekkiä kuonoon jatkoajalla

Kazakstan U18

Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa nähtiin ensimmäinen todellinen yllätystulos, kun nousijajoukkue Kazakstan voitti Tshekin.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisojen pääsarjaan täksi vuodeksi nousseelle Kazakstanille povattiin lähinnä mahdollista sarjapaikan säilyttämistä putoamiskarsintojen kautta, mutta maan mahdollisuudet sarjapaikan säilyttämiselle paranivat oleellisesti maanantaina. Kazakstanin joukkue näet jysäytti kisojen ensimmäisen yllätyksen kaatamalla Tshekin jatkoajalla maalein 4-3.

Vaikka Tshekkikään ei missään nimessä kuulu turnauksen ykkössuosikkeihin, niin perinteisen kiekkomaan lyöminen MM-tasolla on aina kova sulka pienemmän maan hattuun.

Mainos alkaa:

Tshekki nousi 3-2-johtoon toisen erän lopulla ja piti johtoasemastaan kiinni yli kolmannen erän puolivälin, kunnes Kazakstan taisteli pelin tasoihin. Voittomaalin jatkoajalla teki Mstislav Shipilin.

Maali oli myös historiallinen, sillä kyseessä oli Kazakstanin ensimmäinen voitto ikinä U18 MM-kisojen pääsarjassa. Kazakstanin joukkue oli edellisen, ja tätä ennen ainoan, kerran mukana vuonna 2003, jolloin tuloksena oli kuusi tappiota ja putoaminen.

Kazakstan jysäytti yllätyspaukun lyömällä Tshekin:

Lue myös: Leijonat sai uuden NHL-vahvistuksen – Pittsburghin Valtteri Puustinen liittyy MM-ryhmään


Joukkueet: