Katsaus Suomen lohko-otteluihin EM-kisoissa vuonna 2021

Vitosessa Turun FC Inter katsaus jalkapallon 30 000 San Marino historiaa Uefa nations league jalkapallo futis hjk UEFA - pallomeri.net

Suomalaiset jalkapallon fanit ovat innoissaan vuoden 2021 EM-kisoista. Huuhkajat pärjäsi hienosti karsinnoissa ja selvitti historiallisesti tiensä Euroopanmestaruuskisoihin. Karsintalohkossaan Suomi sijoittui toiseksi ja sai näin ollen suoraan paikan EM-lopputurnaukseen. Kotimaamme arvottiin kisojen B-lohkoon, jossa pelaamme Belgiaa, Venäjää ja Tanskaa vastaan.

Suomen ottelut vuoden 2021 EM-kisoissa

Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa lauantaina kesäkuun 13. päivä. Myös tuhannet suomalaisfanit nähdään kannustamassa Huuhkajia Parken Stadionilla. Seuraavaksi Suomi suuntaa Venäjän Pietariin Krestovski Stadionille. Suomi pelaa Pietarissa Venäjää ja Belgiaa vastaan.

Suomen otteluohjelma EM 2021

UEFA päivittää jalkapallon EM-kisojen otteluohjelmaa aina tarpeen mukaan, mutta alle olemme listanneet Suomen alustavan otteluohjelman. 

 • Lauantai 13.6.2021 – Klo 18:00 Tanska – Suomi
 • Keskiviikko 17.6.2021 – Klo 15:00 Suomi – Venäjä
 • Maanantai 22.6.2021 – Klo 21:00 Suomi – Belgia

Suomen joukkue EM-kisoissa 2021

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva nimesi 26 pelaajan leiriryhmän, josta kasataan myös EM-kisajoukkueen runko. Valitettavasti kaikki seurajoukkueet eivät päästäneet pelaajiaan leirille, joten ryhmästä jäi puuttumaan muutamia tuttuja maajoukkueen kasvoja, joiden joukossa ovat muun muassa Joona Toivio, Robin Lod ja Jukka Raitala.

Jalkapallon EM Suomi – Mitkä ovat Huuhkajien mahdollisuudet?

Mutta mitkä sitten ovat Suomen mahdollisuudet EM-kisoissa vuonna 2021? Suomea vastaan pelaavat joukkueen Tanska, Venäjä ja Belgia ovat kaikki lähtökohtaisesti Suomea parempia joukkueita. Suomalaiset ovat olleet innoissaan jo pelkästään kisapaikan saamisesta, joten ketään tuskin jää hiertämään se, jos kisoissa ei tule menestystä.

Suomi pärjäsi kuitenkin yllättävän hienosti karsinnoissa ja peli oli tasaisen varmaa. Sekä jalkapallon fanit että vedonlyöjät odottavat innokkaasti kisoja nähdäkseen, kuinka Suomi tulee pärjäämään tosipaikan edessä. On vaikea sanoa, mitä näiltä kisoilta kannattaa Suomen kannalta odottaa. 

Jalkapallon EM 2021 karsinnat Suomi

Suomi pelasi karsinnoissa yhdessä Italian, Kreikan, Bosnian, Armenian ja Liechtensteinin kanssa. Italia oli tässä lohkossa ylivoimainen, sillä se voitti kaikki ottelut eikä menettänyt ollenkaan pisteitä. Italian maaliero oli myös vaikuttava, sillä kymmenen ottelun aikana maaleja syntyi jopa 37 kappaletta ja se päästi sisään vain neljä palloa. Suomi kuului niiden harvojen maiden joukkoon, joka onnistui laittamaan pallon Italian verkkoon.

Huuhkajien peli oli parempaa kuin koskaan aikaisemmin ja tulokset olivat historiallisia. Kreikka kaatui kotikentällään syyskuussa 2019 pistein 1-0. Tämä oli Suomen kannalta vaikuttava tulos, sillä Kreikka oli kuitenkin vuoden 2004 Euroopan mestari. Myös Armenia jäi toiseksi sekä kotona että vieraskentällä. Liechtensteinista voitot napattiin ilman turhaa hikoilua. Suomen sijoitus oli lohkossa loppujen lopuksi toinen ja 18 pisteen avulla Huuhkajat sai lippunsa EM-kisoihin. Kreikka jäi lohkossa kolmanneksi vain neljän pisteen erolla.

Suomen tulokset EM-karsinnoissa

Alta näet Suomen joukkueen tulokset EM-karsinnoista. Kuten huomaat, kotimaamme joukkue teki hyvää työtä pelatessaan koviakin joukkueita vastaan. Vahvan kokoonpanon avulla Suomi saattaakin pärjätä kiitettävän hienosti EM-kisoissa tämän vuoden kesäkuussa.

 • 23.3 Italia–Suomi 2-0
 • 26.3. Armenia–Suomi 0-2
 • 8.6. Suomi–Bosnia 2-0
 • 11.6. Liechtenstein–Suomi 0-2
 • 5.9. Suomi–Kreikka 1-0
 • 8.9. Suomi–Italia 1-2
 • 12.10. Bosnia–Suomi 4-1
 • 15.10. Suomi–Armenia 3-0
 • 15.11. Suomi–Liechtenstein 3-0
 • 18.11. Kreikka–Suomi 2-1