Video: Tanskan Kasper Schmeichel latasi terävän vastapallon brittitoimittajalle – “Onko se koskaan ollut kotona?”

Kasper Schmeichel Tanska / Pallomeri.net

Tanskan Kasper Schmeichel osoitti huimaa tilannetajua ja latasi huvittavan kuitin brittitoimittajan kysymykseen semifinaaliottelusta.

Tanskan maalivahti Kasper Schmeichel pääsi väläyttämään hymyään ja heittämään maukkaan vastapalloni jalkapallon kotiinpaluusta kysynyttä englantilaistoimittajaa erinomaisella vastauksellaan.

Kyse on siis jalkapallon alkuperään viittaavasta lauseesta, joka on otettu englantilaisten toimesta käyttöön vuoden 1996 EM-kotikisoista lähtien. Lause on peräisin koomikkoduo David Baddielin ja Frank Skinnerin yhdessä popyhtye The Lightning Seedsin kanssa 1996 kisojen tunnuskappaleeksi levytetystä laulusta Three Lions, jonka kertosäkeessä lauletaan “football is coming home”.

Laulu on kulkenut englantilaisfanien mukana siis jo 25 vuoden ajan ja tänäkin kesänä laulua sekä kyseistä lausahdusta on hoettu kyllästymiseen asti.

Schmeichel pääsi pistämään tikaria brittilehti Mirrorin toimittaja David McDonnellille, joka kysyi häneltä mitä merkitsisi pysäyttää jalkapallon kotiinpaluu.

– Onko se koskaan ollut kotona? Schmeichel kysyi.

McDonnell vastasi vedoten kultaiseen vuoteen 1966. Schmeichelilla oli hihassaan vastine myös tähän.

– Mutta eikö silloin ollut MM-kisat?

Schmeichelin puukko osui ja upposi, mutta kohtelias pelimies vakavoitui ja antoi vastauksensa.

– Ollakseni rehellinen, en ole suonut ajatustakaan sille, mitä se merkitsisi, jos pysäyttäisimme Englannin, vaan enemmän olen miettinyt, mitä se tarkoittaisi Tanskalle. Jos olen rehellinen, olen keskittynyt erittäin vähän Englannin maajoukkueen tekemisiin. Se ei oikeastaan merkitse minulle mitään. Enemmän kyse on siitä ilosta, mitä se toisi viiden ja puolen miljoonan asukkaan kotimaallemme, että voisimme saavuttaa jotain sellaista. Joten en ole uhrannut juurikaan ajatuksia Englannin tuntemuksille tähän liittyen, Schmeichel vastasi.

Kun Englanti ja Tanska edellisen kerran kohtasivat Lontoon Wembleyllä, viime lokakuussa Kansojen liigassa, vierasjoukkue oli parempi maalein 1–0.

Tanskan Kasper Schmeichel pistää brittitoimittajalle jauhot suuhun:

Katso myös: Video: Huvittava tilanne voitonjuhlissa – järjestyksenvalvoja luuli Italian pakkia kentälle pyrkiväksi faniksi


Joukkueet: