Naisten käsipallon EM-kisoissa syttyi skandaali – Espanja pelasi härskisti paremmat lähtökohdat jatkosarjaan

kasipallon

Naisten käsipallon EM-kisat ovat aiheuttaneet skandaalin, sillä Espanja taktikoi härskisti paremmat lähtökohdat jatkosarjaan.

Espanja ja Saksa kohtasivat alkusarjan viimeisessä kamppailussa keskiviikkona. Loppunumerot olivat lopulta Espanjalle 23-21, joka tarkoitti molempien maiden jatkopaikkaa. Tämä kelpasi Espanjalle, joka sai Saksan jatkopaikan myötä lisäpisteitä jatkosarjaan. Mikäli Saksa ei olisi päässyt maalierolla jatkoon, niin tilalle olisi tullut Puola, jolle Espanja hävisi alkulohkossa, joten lisäpisteitä jatkosarjaan ei olisi tullut.

Se, miten lopputulokseen päästiin on aiheuttanut skandaalin EM-kisoissa. Nimittäin Espanja heitti tahallaan ensiksi omasta hyökkäyksestä pallon yli maalin, minkä jälkeen se käytännössä antoi ilmaisen maalin Saksalle.

Saksan maali tuuletti avoimesti myös Espanjan Paula Argos, joten se kertonee kaiken siitä, miten hyvältä vastustajankin riveissä Saksan maali tuntui.

Espanjan toimet on tuomittu laajasti mediassa.

– Olen erittäin pettynyt ja todella vihainen. Espanjalaiset tekivät sen niin avoimesti, että se oli provokaatio käsipalloa vastaan. Oloni on nöyryytetty, Puolan päävalmentaja Arne Senstadt kommentoi puolalaismedialle.

Naisten käsipallon EM-kisoissa nähtiin härskiä taktikointia

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen Twitteristä!