ME-mies Karsten Warholm selvisi ilman hylkäystä – oliko kyseessä täydellinen tuomarifarssi?

Karsten Warholm Norja / Pallomeri.net

Norjan Karsten Warholm selvisi säikähdyksellä 400 metrin aitojen välierästä, joka näytti päättyvän miehen osalta jo hylkäykseen.

Warholm nappasi juoksuradalla helposti paikan MM-finaaliin, kuten ME-mieheltä ja olympiavoittajalta sopii odottaakin. Kuitenkin eräs tilanne juoksun aikana aiheutti kohun, sillä norjalaisen jalka näytti ohittavan aidan sivusta, mikä on sääntöjen mukaan täysin kiellettyä ja johtaa hylkäykseen.

Italia tekikin asiasta protestin, joten Warholm joutui tosissaan jännittämään tilannetta. Samalla myös tuomaristo mitattiin tosissaan, koska Warholmin hylkäykseen oli perusteet olemassa, mutta riittäisikö kantti tekemään niin ison päätöksen.

Monet yleisurheiluasiantuntijat olivatkin sitä mieltä, että Warholm selvästi rikkoo sääntöjä, jolloin hylkäys olisi oikea tuomio.

– Sen kuvakaappauksen perusteella, minkä olen tilanteesta nähnyt, niin ei jätä paljon jossittelulle sijaa. Valitettavasti näyttää siltä, että sisäjalka ylittää aidan sivusta, eikä edes aidan korkeudelta, kommentoi matkan SE-mies Oskari Mörö Ylelle.

Warholm kuitenkin selvisi säikähdyksellä, sillä Italian protesti hylättiin. Syynä oli, että se tuli aikarajan jälkeen. Italia oli kuitenkin vedonnut protestia jätettäessä uusiin todisteisiin, joiden avulla valituksen saa jättää myöhemminkin. Tuomaristo ei kuitenkaan tätä ostanut.

Lue myös: Daniel Ståhl räväytti huiman heiton viimeisellään – nousi MM-kultaan uudella kisaennätyksellä

Karsten Warholm selvisi ilman hylkäystä tästä tilanteesta

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen TÄSTÄ!


Pelaajat: