Video: Karsten Warholm tykitti 400 metrin aitojen maailmanennätyksen! – Myös hopeamitalisti alle vanhan ME:n

Karsten Warholm 400 metrin maailmanennätys tokion olympialaiset - pallomeri.net

Tokion olympialaisissa päästiin tiistaina todistamaan yhtä yleisurheiluhistorian kovinta juoksukisaa, jonka kirkkaimpana tähtenä tuikki Norjan Karsten Warholm.

Olympiakultaa napannut Warholm hurjasteli 400 metrin aitojen finaalissa ensimmäisenä urheilijana historiassa alle 46 sekunnin, ja uusi maailmanennätys kirjataan nyt lukemiin 45,94. Tulos on peräti 76 sadasosaa vanhaa ME:tä kovempi.

Kisasta odotettiin Warholmin ja yhdysvaltalaisen Raj Benjaminin kaksintaistelua – ja sellainen toden totta myös saatiin. Toisena maaliviivan ylittänyt Benjamin pysyi Warholmin kannassa loppuun saakka ja myös hänen aikansa 46,17 alitti kirkkaasti vanhan ME:n.

Yhden kaikkien aikojen juoksukisoista kruunasi Etelä-Amerikan ennätyksen juossut Brasilian Alison Dos Santos, jonka pronssiaika 46,72 jäi sekin vain kahden sadasosan päähän historiaan jääneestä edellisestä maailmanennätyksestä.

Järkyttävän kovana harjoittelijana tunnettu Warholm on nyt olympiavoittaja, kaksinkertainen maailmanmestari ja Euroopan mestari.

Karsten Warholm tykitti upean ME:n 400 metrin aidoissa:

https://twitter.com/dplussportfi/status/1422398700937220097

Jos video ei näy, voit katsoa sen Discoveryn Twitterissä.

Lue myös: Arvi Savolainen suoritti huimalla tavalla – eteni olympialaisten pronssiotteluun!


Pelaajat: