Oulun Kärpät joutui petosvyyhdin keskelle – huijari toimi seuran nimissä

Kärpät Hockeyarchives / Pallomeri.net

Oulun Kärpät on joutunut poliisin tutkimaan petosvyyhtiin mukaan. Poliisin mukaan oululainen mies on toiminut seuran nimissä petoksia yrittäessään.

Oulun poliisi tiedottaa, että kevään ajan on esitutkinnassa ollut petossarja, jossa oululaismiehen epäillään syyllistyneen useisiin petosrikoksiin. Tapaukseen liittyy myös Oulun Kärpät Oy:n Oulun poliisille jättämä tutkintapyyntö seuran nimissä tehdyistä huijausyrityksistä, jotka liittyvät mainosmyyntiin.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että mm. Kärppien nimissä ja seuran myyjänä esiintyen, on lähetty lukuisille yrityksille sopimuksia mainospaikoista. Tarkoituksena on ollut valita sellaisia yrityksiä, joiden kanssa Oulun Kärpät Oy:llä ei juuri sillä hetkellä ole ollut yhteistyötä.

Lisäksi epäilty on ollut järjestämässä Ouluun kansainvälistä jalkapalloturnausta, mikä itsessään ei koskaan toteutunut. Esitutkinnassa on tullut ilmi, että turnausta varten oli kuitenkin ehditty solmia yhteystyösopimuksia, joista saatuja varoja ei palautettu, vaan käytettiin muihin tarkoituksiin.

Mainos alkaa

Petosvyyhtiin liittyen sama henkilö on tarjonnut myös korvausta vastaan urheiluvalmennuksia ja personal trainer -valmennuksia. Valmennuksia ei koskaan kuitenkaan toteutettu. Lisäksi epäilty vuokrasi asunnon toisen henkilön henkilötietoja käyttäen.

Epäilty on esitutkinnassa myöntänyt syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin yhtä tekoa lukuun ottamatta. Motiiviksi mies on kertonut henkilökohtaisen huonon taloudellisen tilanteensa. Häntä epäillään yhteensä kahdesta törkeän petoksen yrityksestä, kahdestatoista petoksesta, kahdesta petoksen yrityksestä, viidestä lievästä petoksesta ja identiteettivarkaudesta.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosien 2018-2020 aikana. Jalkapalloturnauksen osalta on esitutkinnassa kuultu rikoksesta epäiltynä myös toista henkilöä. Petosvyyhti on siirtymässä syyteharkintaan lähiviikkojen aikana.

Lue myös: Mestis tekee radikaalin muutoksen sarjajärjestelmään – ”Tiedostamme, että tämä ei ole urheilullisesti optimaalisin”


Joukkueet: