Video: Erikoinen tilanne liigaottelussa – Kärppien veskari jyrättiin, HIFK:n maali hyväksyttiin silti

Kärpät-HIFK liigapelaajat

Kärppien ja HIFK:n välisessä liigaottelussa nähtiin harvinainen tilanne, sillä maali hyväksyttiin vaikka maalivahdin yli jyrättiin.

Kärpät voitti HIFK:n kotonaan maalein 5-2, mutta suurimman huomion Liigan lauantain kierroksella pelatussa ottelussa keräsi HIFK:n 3-2-kavennusmaali, jota tarkasteltiin videoilta pitkään.

Tilanteessa vieraiden Juha Jääskä ajoi maalille ja oli tekemässä liikkuvaa maskia, eikä huomannut, että Kärppien maalivahti Stanislav Galimov oli tullut sen verran vastaan, että hän jäi täysin Jääskän alle.

Tuomaristo ja Liigan tilannehuone setvivät tilannetta pitkään eri kuvakulmista, kunnes yli viiden minuutin vatvomisen jälkeen todettiin, että maali syntyi hyväksytysti.

Kärppien leirissä tuomio herätti närää voitosta huolimatta.

– Onneksi voitimme. Kyllähän tuomio meni ihan vihkoon, enkä ymmärrä sitä. Ensin tuomari nostaa kätensä pystyyn, että tulee jäähy, mutta sitten hyväksyy maalin, hyökkääjä Saku Mäenalanen ihmetteli STT:n haastattelussa.

Mäenalasen näkemys on sikäli helppo ymmärtää, että kysymys on tälläkin kertaa siitä, miten sääntöä tulkitaan. Sääntö 69.4, eli sääntökohta, joka koskee maalitilanteessa tullutta kontaktia alueensa ulkopuolella olevaan maalivahtiin, kuuluu siis seuraavasti:

– Maalivahtia ei saa taklata, vaikka hän olisi maalialueensa ulkopuolella. Asianmukainen rangaistus tulee tuomita kaikissa tapauksissa, joissa hyökkäävä pelaaja ottaa tarpeettoman kontaktin maalivahtiin. Kuitenkin tahaton kontakti maalivahtiin sallitaan, jos maalivahti on pelaamassa kiekkoa maalialueensa ulkopuolella edellyttäen, että hyökkäävä pelaaja yrittää kohtuudella välttää tällaista tarpeetonta kontaktia, sääntökirjassa todetaan.

Tämän perusteella onkin siis syytä olettaa, että Jääskän kontakti tulkittiin tahattomaksi.

HIFK:n toinen maali herätti keskustelua, kun Juha Jääskä kolaroi maalivahti Stanislav Galimovin kanssa:

Katso myös: Video: Ilves hyvästeli Hakametsän tyylillä – standing ovation ja mestarikapteeni sammutti valot


Joukkueet: ,