Karmiva tuomarivirhe sinetöi Kansallisen liigan karsinnan – TPS:ltä vietiin elintärkeä maali

tuomarivirhe Kansallinen liiga

PKKU juhli nousua Kansalliseen liigaan, mutta ratkaiseva karsintapeli jätti ilmaan paljon kysymyksiä, sillä tuomarivirhe vei TPS:ltä maalin.

Pallokerho Keski-Uusimaa nousi lauantaina Kansalliseen liigaan, vaikka hävisikin TPS:lle toisen osaottelun maalein 1-0. PKKU:n vahva näytös ensimmäisessä osaottelussa riitti lopulta nousuun, sillä PKKU voitti kotiottelunsa maalein 4-1.

Ratkaiseva karsintapeli jätti kuitenkin valitettavasti kysymyksiä ilmaan, sillä ottelun 50. minuutilla sattui tuomarivirhe, joka oli otteluparin kannalta hyvin todennäköisesti varsin ratkaiseva.

Kyseessä oli TPS:n vapaapotkun jälkeinen tilanne, jossa tv-kuvien perusteella pallo kävi maalissa, mutta tuomaristo ei maalia hyväksynyt. Ruudun julkaisemalla videolla näkyy ajassa 0:48 kuinka pallo on selvästi maaliviivan toisella puolella. TPS:n joukkue luonnollisesti protestoi ankarasti, mutta tuomaristo missasi maalin syntymisen ja peli jatkui.

TPS:ltä vaadittiin kolmen maalin voittoa ja kolmannen maalin tekemiseen olisi tuolloin ollut paljon vielä aikaa, niin on selvää, että maali olisi vaikuttanut pelin kulkuun merkittävästi, vaikka onkin tietysti mahdotonta sanoa, olisiko PKKU silti kestänyt loppuun asti ja juhlinut nousua.

TPS saa pallon maaliviivan yli, mutta tuomaristo missaa tilanteen:

Katso myös: Fredrik Jensen hurjassa iskussa Bundesliigassa – tarjoili mahtavan passin ottelun voittomaaliin


Joukkueet: ,