Kärki kestää vertailun – pelaako USA kullasta MM-kisoissa?

USA

USA tuo Slovakian MM-kisoihin mielenkiintoisen joukkueen, jonka kärki ei muille kalpene. Kysymys kuuluukin, että riittääkö taso päätyyn asti menemiseen?

USA on voittanut viimeksi MM-kultaa 1960 ja senkin siksi, että olympiakulta laskettiin vuoteen 1968 asti myös MM-kullaksi. Sitä ennen USA on saanut kirkkaimman mitalin MM-kisoista vuonna 1933. Tänä vuonna USA:lla voi olla mahdollisuudet tehdä lisäys tuohon tilastoon, mutta sitä ennen on saatava selville vastaus kysymykseen, että riittääkö joukkueen syvyys haastamaan Ruotsin ja Venäjän tähtisikermät?

USA jätti Pohjois-Amerikkalaiseen tapaan joukkueeseensa tilaa, jotta ryhmään voitaisiin vahvistaa vielä NHL:n playoffeista vapautuvilla pelaajilla. USA:lla on tilaa vielä kolmelle pelaajalle. Hyökkäys ei tule olemaan huolenaihe Jeff Blashillin johtamalla valmennusryhmälle. Alex DeBrincat, Jack Eichel, Johnny Gaudreau, Patrick Kane, Dylan Larkin ja James van Riemsdyk pitävät huolen siitä.

Mainos alkaa

Lue myös: Näin näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua ilmaiseksi!

Maalivahteihinsa USA tuskin myöskään kaatuu, mutta siniviivalle kaivattaisiin hieman ratsuväkeä. Blashill on nimennyt toistaiseksi vain kuusi pakkia ja vaikka laatuakin on, niin kärkiparit joutuvat urakoimaan kovia minuutteja läpi kisojen ellei NHL:stä tule vahvistuksia.

Ehdottomasti mielenkiintoisimmat nimet USA:n joukkueessa ovat huippulupaavat veljekset Jack ja Quinn Hughes. Veljeksistä vanhempi, eli 19-vuotias Quinn pelasi tällä kaudella yliopistokiekkoa University of Michiganin joukkueessa, mutta pääsi kauden päätteeksi pelaamaan viisi NHL-ottelua Vancouver Canucksin paidassa.

Jack puolestaan tulee kaikkien ennakkospekulaatioiden perusteella olemaan tulevan kesän NHL:n ykkösvaraus. Hän vietti kautensa USA:n U18-joukkueen sekä Yhdysvaltain maajoukkuekehitysohjelman juniorijoukkueessa. 17-vuotias Jack pelaa Slovakiassa kauden kolmannet MM-kisansa, sillä vyöllä ovat jo U18- sekä U20-kisat, jossa veljekset myös pelasivat ensimmäistä kertaa urallaan samassa joukkueessa.

Jääkiekon MM 2019: USA:n joukkue

Maalivahdit

Thatcher Demko, Vancouver Canucks

Cayden Primeau, Northeastern University

Cory Schneider, New Jersey Devils

 

Puolustajat

Adam Fox, Harvard University

Noah Hanifin, Calgary Flames

Quinn Hughes, Vancouver Canucks

Alec Martinez, Los Angeles Kings

Brady Skjei, New York Rangers

Ryan Suter, Minnesota Wild

 

Hyökkääjät

Alex DeBrincat, Chicago Blackhawks

Jack Eichel, Buffalo Sabres

Johnny Gaudreau, Calgary Flames

Luke Glendening, Detroit Red Wings

Jack Hughes, USNTDP Juniors

Patrick Kane, Chicago Blackhawks

Clayton Keller, Arizona Coyotes

Chris Kreider, New York Rangers

Dylan Larkin, Detroit Red Wings

Derek Ryan, Calgary Flames

James van Riemsdyk, Philadelphia Flyers

Frank Vatrano, Florida Panthers

Colin White, Ottawa Senators