Karim Benzema sai sakot ja ehdollista vankeutta osallisuudestaan joukkuetoverin kiristämiseen

Karim Benzema
Kuva: Getty Images

Ranskan maajoukkueen ja Real Madridin tähtihyökkääjä Karim Benzema on saanut tuomion vuonna 2015 tapahtuneesta kiristystapauksesta.

Karim Benzema on saanut vuoden ehdollista vankeutta sekä sakkotuomion osallisuudesta kiristykseen. Syyttäjä vaati Ranskan ja Real Madridin tähtihyökkääjä Benzemalle kymmenen kuukauden ehdollista tuomiota, mutta oikeus päätyi vuoden tuomioon.

Tapaus juontaa vuoteen 2015, jolloin Benzeman maajoukkuetoverista Mathieu Valbuenasta kuvattu seksivideo oli päätynyt kahdelle miehelle, jotka pyysivät operaatioonsa Benzeman apua. Syyttäjän mukaan Benzema toimi välimiehenä ja yritti saada Valbuenaa maksamaan kiristäjille, jotta seksivideota ei olisi julkaistu.

Benzema kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hän ei osallistunut oikeuskäsittelyyn. Benzema sai ehdollisen tuomion lisäksi 75 000 euron sakot. Benzeman asianajajat aikovat valittaa tuomiosta.

Benzema ja Valbuena siirrettiin molemmat sivuun maajoukkueesta, kun seksivideoskandaali tuli julki. Benzema palasi myöhemmin maajoukkueeseen, mutta Valbuena ei ole pelannut Ranskan paidassa vuoden 2015 jälkeen.

Tuomion jälkeen Ranskassa onkin spekuloitu, jatkaako Benzema maajoukkueessa, mutta Benzeman valitseminen maajoukkueeseen on moraalisesti arveluttavaa, niin hänen statuksensa tuskin tulee muuttumaan. Päävalmentaja Deschamps näet sanoi kaksi viikkoa sitten, että hän valitsee pelaajat joukkueeseensa ennen kaikkea urheilullisin perustein.

Tsekkaa myös: Jere Karalahti sai tuomion – yritti hakata portsareita ja uhkaili heitä jengiläisten kostolla


Pelaajat:
Joukkueet: