Kuva: Erikoinen tilanne Korisliigassa – ottelusiirtoon ei suostuttu, vakavasti alivoimainen Karhubasket haukkui kaikki ennakossaan

Karhubasket / Pallomeri.net

Kauhajoen Karhubasket joutuu pelaamaan loppiaisena ottelun kuudella pelaajalla ja avautui asiasta rajusti verkkosivujensa otteluennakossa.

Korisliigassa on kypsymässä aivan kelpo farssi sekä ilmiriita. Kauhajoen Karhubasketin on määrä pelata Salon Vilpasta vastaan keskiviikkona klo 17:00 alkavassa ottelussa vain kuudella pelaajalla.

Taustalla on Koripalloliiton päätös tapauksesta, jossa Vilpas ei suostunut Karhubasketin ottelusiirtopyyntöön ja liiton oli astuttava väliin. Liiton kilpailujaos torpedoi siirron omalla päätöksellään lopullisesti. Kauhajokelaisseura ei aivan purematta ole päätöstä niellyt ja avautui oikein urakalla verkkosivujensa otteluennakossa.

– Lähtökohdat keskiviikon otteluun ovat erikoiset. Karhubasketilla on kokoonpanossa vain kuusi pelaajaa. Karhubasket haki koripalloliitolta ottelun siirtämistä, mutta Vilpas ei siirtoon suostunut. Suomen koripalloliiton (SKL) kilpailujaos, johon kuuluvat virallisten papereiden mukaan kilpailunjohtaja Tom Westerholm ja kilpailupäällikkö Ulla Karlsson ovat eilen tiistaina tehneet päätöksen, jonka mukaan peliä ei siirretä. Päätös on erikoinen moneltakin kannalta.

Karhubasketin mukaan seuralla oli varsin pätevät perusteet pyynnölleen.

– Mystisen kilpailujaoksen päätöksen mukaan, pelaajien puuttuminen kokoonpanosta ei tässä tapauksessa ole ottelun siirtämiselle riittävä syy. Karhubasketilla on ollut tauon alkamisesta asti aikaa hankkia uusia pelaajia kokoonpanoon. Päätöksessä myös mainitaan, että kahden pelaajan poistuminen kokoonpanosta, ei ollut mitenkään ottelusiirrolle suotuisa asia. Siis pelaajat haluavat lähteä pois Kauhajoelta kotimaahan Atlantin taakse, mutta seuran olisi pitänyt pitää heidät väkisin kokoonpanossa. Erikoista!, ennakossa kerrataan.

– Tämä kilpailujaos, jonka toimintaohjeet ovat ilmeisesti haudattu pöytäkirjojen kanssa Volkspolizein bunkkereihin, on myös pystynyt päättelemään, että lääkärin määräämää koronakaranteenia ei pidetä hyväksyttävänä syynä poissaololle pelistä. Eli kerrataan vielä. Pelaaja on altistunut koronapositiivisille henkilölle (testattu positiivinen tulos) ja ollut tämän henkilön kanssa samassa tilassa. Mutta, koska tätä altistunutta pelaajaa ei ole päästetty harjoituksiin, niin koko joukkue ei ole altistunut. Jos koko joukkue olisi altistunut, niin tilanne olisi toinen. Erikoista, hyvin erikoista, ennakossa jatketaan.

Karhubasket on tiukasti sitä mieltä, että liiton päätös ei tule kestämään tarkastelua.

– Erikoisinta päätöksessä on se, että se ei perustu mihinkään sääntöihin tai määräyksiin. Kilpailujaos on pitänyt salaisen kokouksen, salaisella kokoonpanolla ja vetänyt punakynällä yli lääkärien lausunnot, sairauslomatodistukset ja omat säännöt. Päätös ei siis tule kestämään, kun siitä valitetaan. Saa nähdä, käsitelläänkö valitus vielä ennen kuin salolaiset lähtevät köröttelemään kohti varmaa voittoa. Vai vasta juuri ennen peliä, jolloin hyvä hiki menee hukkaan. Vai vasta myöhemmin, niin Vilpas saa ajella Kauhajoelle vielä uudestaan.

Ennakkoa ei ole kukaan omalla nimellään allekirjoittanut, mutta kirjoittalla on selvästi, kiukustaan huolimatta, myös huumorintaju kohdillaan. Ennakossa nimittäin annetaan myös tv:n ohjelmatietoja, jos katsojat haluaisivatkin katsoa mieluummin jotain muuta kuin ennalta selvää peliä.

Tämän lisäksi myös vastustajan suuntaan lähti hieman vähemmän häveliäs puukko, koskien salolaisten toimintaa pelaajien suhteen.

– (Päävalmentaja Sami) Toiviainen ja salolaiset ovat ottaneet käyttöön omat koronaohjeet, sillä USA:sta töihin Suomeen tuleva henkilön pitää olla karanteenissa 10 päivää. Salossa tämä oli supistettu 72 tuntiin, mutta samoin Salossa on keväisin supistettu myös menestys, ennakossa näpäytetään.

Karhubasket avautui oikein urakalla verkkosivujensa otteluennakossa:

Katso myös: Klassikkovideo: TuS Hannibalin pelaaja lensi päin hätäuloskäyntiä kesken pelin – oven takaa ilmestyi raivostunut yllätysvieras