Nuorten Leijonien MM-kulta jäi senteistä kiinni – Kanadan kapteeni teki täysin älyttömän pelastuksen

Mason McTavish Kanada U20

Nuoret Leijonat oli lähellä kiriä takaa ohi MM-finaalissa, mutta Kanadan kapteeni Mason McTavish pelasti joukkueensa viime hetkellä.

U20 MM-finaalista tuli finaalin arvoinen trilleri ja näytös, kun Nuoret Leijonat kiri kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin ja ottelu venyi jatkoajalle.

Suomen MM-kulta kävi lopulta katkerasti vain senttien päässä. Kun jatkoaikaa oli pelattu hieman päälle kaksi minuuttia, ajoi Topi Niemelä kohti maalia. Hänen laukauksensa epäonnistui, mutta nousi Kanadan maalivahdin yli ja kiekko oli menossa kovaa vauhtia maaliin, kunnes nähtiin ottelun dramaattinen käännekohta.

Koko Suomen tilanne alkoi Kanadan kapteenin Mason McTavishin kiekonmenetyksestä, mutta lopulta juuri McTavish pelasti tilanteen uskomattomalla tavalla. Hän löi kiekon ilmasta alas aivan maaliviivan tuntumasta ja onnistui estämään jo täysin varmalta näyttäneen Suomen voittomaalin. Maali näytti niin varmalta, että Niemelä ehti sitä jo tuulettaa.

Seuraava paikka avautui Kanadalle noin minuuttia myöhemmin ja siihen ottelu myös ratkesi, kun Kent Johnson teki ottelun voittomaalin ja käynnisti isäntämaan mestaruusjuhlat.

Loppuratkaisu sai päävalmentaja Antti Pennanen oli joukkueestaan erittäin ylpeä taiston tauottua.

– Pelattiin erinomainen ottelun loppu ja kolmas erä. Lähelle päästiin. Mielettömän kova saavutus pelata ylipäätänsä MM-finaalissa, jossa sitten esittää vielä tuollainen suoritus. Se vaatii paljon jääkiekko-osaamista sekä luonnetta. Koko valmennustiimi ja johtoryhmä hoitivat hommansa erinomaisesti. Ammattimaista osaamista, Pennanen kehui Ilta-Sanomien haastattelussa.

Ottelun tuomaritoiminta herätti kovasti kysymyksiä, sillä Suomelle tuomittiin peräti seitsemän kahden minuutin rangaistusta Kanadan yhtä vastaan ja useampikin vihellys vaikutti hyvin kyseenalaiselta. Pennanen antoi asiaan kuitenkin varovaisen ja toisaalta myös tyylikkään vastauksen.

– Haluan kunnioittaa molempia joukkueita, jotka pelasivat huikean ottelun. En siksi halua ohjata keskustelua tuomaritoimintaan, hän sanoi.

Nuoret Leijonat kävi lähellä voittomaalia, mutta Kanadan kapteeni Mason McTavish teki uskomattoman pelastuksen:

Katso myös: Järkyttävä tapaus Kanadassa – pelaaja potkaisi toista luistimella naamaan harrasteliiga ASHL:ssä


Pelaajat:
Joukkueet: ,