Kansas City Chiefs vei Super Bowl -trillerin – dramaattinen nousu tasoihin ja ratkaisu jatkoajan loppusekunneilla

Mecole Hardman Kansas City Chiefs Super Bowl

Kansas City Chiefs kruunattiin toista kertaa peräkkäin NFL:n mestariksi ja voitto irtosi tällä kertaa dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Kaikkien aikojen 48. Super Bowl kääntyi hallitsevalle mestarille Kansas City Chiefsille todella pienellä marginaalilla, kun San Francisco 49ers antautui vasta jatkoajan loppuhetkillä syntyneellä touchdownilla pistein 25-22.

Muutoinkin ottelun kulku oli dramaattinen, sillä 49ers oli johdossa myös aivan varsinaisen peliajan loppuhetkillä. Chiefs pääsi kuitenkin viimeisellä hyökkäysvuorollaan puskemaan 29 jaardin päähän. Esiin nousi potkaisija Harrison Butker, joka upotti potkumaalin varmasti haarukkaan, kun peliaikaa oli jäljellä enää kolme sekuntia.

Butker oli muutenkin yksi ottelun hahmoista ja useiden fanien mielestä hänelle olisi kuulunut jopa ottelun MVP:n titteli, joka kuitenkin ottelun erittäin heikosti aloittaneelle tähtipelinrakentaja Patrick Mahomesille. Butker osui kaikki neljä potkuaan ja upotti ottelun aikana myös Super Bowl -historian pisimmän potkumaalin.

Näin ottelu päätyi jatkoajalle, jossa ratkaisu saatiin niin ikään kolme sekuntia ennen peliajan loppua, kun Mecole Hardman teki itsensä ovelalla liikkeellä vapaaksi ja nappasi Mahomesin syötön haltuunsa käynnistäen Chiefsin villit voitonjuhlat.

Kansas City Chiefs nousee aivan loppuhetkillä tasoihin Harrison Butkerin potkumaalilla:

Mecole Hardman koppaa pallon ja tekee ratkaisevan touchdownin jatkoajan viime sekunneilla:

Katso myös: Täysin hävytön maali NLL:ssä – Halifaxin Cody Jamieson heitti pallon omista haaroistaan yhdellä kädellä yläpesään


Joukkueet: