Kotimainen jalkapallokausi käynnistyy – Kansallinen liiga starttaa kesäkuussa, Veikkausliiga heinäkuussa

Kotimainen jalkapallokausi käynnistyy – Kansallinen liiga starttaa kesäkuussa, Veikkausliiga heinäkuussa

Keskiviikosta muodostui ilon päivä suomalaiselle jalkapallolle, kun sekä Kansallinen liiga että Veikkausliiga ilmoittivat sarjojen aloittamisesta.

Keskiviikosta tuli vilkas päivä kotimaisessa jalkapallossa, kun ensin aamulla Palloliitto tiedotti, että Kansallisen liigan sarjakausi pääsee alkamaan 13.6. Muutamaa tuntia myöhemmin myös Veikkausliiga pääsi kertomaan helpottavia uutisia, kun liiga tiedotti, että heidän kautensa alkaa 1.7.

Kansalliseksi liigaksi ennen tämän kauden alkua uudelleenkastettu naisten pääsarja tullaan pelaamaan kaksinkertaisena sarjana kesäkuun puolivälistä marraskuun alkuun.

– Mikäli joukkueessa todetaan kauden aikana koronatapaus, lähtökohtaisesti kyseisen joukkueen ottelu siirretään tätä varten vapaaksi jätetyille kalenteriviikonlopuille. Tarkemmat ohjeistukset ja pelisäännöt tähän liittyen ovat kuitenkin vielä työn alla ja niissä noudatetaan terveysviranomaisten suosituksia ja linjauksia, toteaa kehityspäällikkö Heidi Pihlaja Palloliiton tiedotteessa.

Veikkausliigan kausi pelataan heinäkuun alusta marraskuun loppupuolelle. Veikkausliigan tavoitteena on pelata alkava kausi samoin kuin viime vuonna, eli ensin pelataan kaksinkertainen runkosarja. Tämän jälkeen joukkueet jaetaan kuuden joukkueen yksinkertaisiin jatkosarjoihin. Jokaisen joukkueen on tarkoitus pelata yhteensä 27 ottelua, eli 22 ottelua runkosarjassa ja 5 ottelua jatkosarjassa.

Liigan tiedotteen mukaan viime kaudella käyttöön otettuun uuteen sarjajärjestelmään sisältyvää lopputurnausta viimeisestä europaikasta ei pelata kaudella 2020. Tämä muutos on tilapäinen ja koskee vain tätä poikkeustilannetta.

Mikäli epidemiatilanne syksyllä muuttuu, kausi voidaan pelata myös kaksinkertaisena sarjana ilman jatkosarjoja. Palloliitto tekee lopullisen päätöksen Veikkausliigan sarjajärjestelmästä.

– Nyt on saatu hyviä uutisia, kun rajoitustoimenpiteitä on alettu purkaa. Näillä näkymin joukkueet pääsevät aloittamaan täysipainoisen joukkueharjoittelun kesäkuun alussa ja kausi vihelletään käyntiin heinäkuussa. Halusimme pelaajille vähintään kolmen viikon täysipainoisen harjoittelujakson ennen kauden alkua, joten heinäkuun alku on meille varhaisin mahdollinen ajankohta käynnistää Veikkausliiga, kertoo toimitusjohtaja Timo Marjamaa Veikkausliigan tiedotteessa.

Kaudet pääsevät alkamaan, sillä Suomen hallitus päätti urheilutapahtumille asetettujen rajoitusten purkamisesta. Uusien rajoitusten mukaan urheilutapahtumassa voi olla kesäkuun alusta lähtien jopa 500 ihmistä, kunhan tilaisuuden turvallisuus ja terveellisyys voidaan varmistaa erityisjärjestelyin.

Lue myös: Eibar otti kantaa La Ligan jatkopyrkimyksiin – ”Meitä pelottaa aloittaa toiminta”

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut