Kanadan karmeasta raiskausskandaalista uutta tietoa – neljän NHL-pelaajan nimet julki

TUTO IIHF Jääkiekko Pelaajayhdistys Kanadan NHL
Kuva: Getty Images

Kanadan jääkiekko on karmaisevan kohun keskellä, sillä maan junioripelaajien epäillään raiskanneen naisen vuonna 2018.

Kohu sai alkunsa vuonna 2022, kun nainen nosti kanteen Kanadan jääkiekkoliittoa vastaan. Kanteessa väitettiin kahdeksan junioripelaajan kohdistaneen seksuaalista väkivaltaa häntä kohtaa.

Jääkiekkoliitto sovitteli kanteen, mutta tästä käynnistyikin sitten kunnon selkkaus, koska se paljasti samalla sen, että Kanadan Jääkiekkoliitto on jo vuosien ajan sovitellut erinäköisiä seksuaalirikoksia rahastonsa kautta. Tämä on maksanut vuosien saatossa miljoonia euroa, joten tapauksia on useampia.

Poliisi käynnistikin lopulta tutkinnan väitetystä seksuaalirikoksesta, joka nyt alkuvuonna oli edennyt siihen pisteeseen, että viittä pelaajaa käskettiin ilmoittautumaan poliisille. Nimiä ei vielä tässä kohtaa paljastettu, vaikkakin yleisesti oli tiedossa, että ketkä pelaajat ovat kyseessä, koska samaan aikaan jokainen jättäytyi pois seuransa toiminnasta.

Nyt pelaajien nimet on julkistettu ja samalla ilmoitettiin, että heitä odottaa syyte raiskauksesta. Neljä pelaajista pelaa NHL:ssä ja ehdottomasti nimekkäin on Philadelphia Flyersin ykkösvahti Carter Hart. Muut pelaajat ovat Calgary Flamesin Dillon Dube, New Jersey Devilsin Michael McLeod ja Cal Foote sekä nykyisin Sveitsin Ambri-Piottassa pelaava Alex Formenton.