Video: Huikeaa jatkoaikadraamaa – peli ehti jatkua 38 sekuntia ennen kuin Kanadan voittomaali huomattiin

Kanadan voittomaali MM-kisat / Pallomeri.net

Kanadan kuivan kauden päättänyt MM-kulta ratkesi erikoisesti, kun peli ehti jatkua yli puoli minuuttia ennen kuin jatkoaikamaali huomattiin.

Kanadan naisten kiekkomaajoukkue voitti ensimmäisen MM-kultansa sitten vuoden 2012 kisojen varhain keskiviikkona Suomen aikaa, kun Kanada kukisti USA:n jatkoaikatrillerissä maalein 3-2.

Kanada kuroi toisessa erässä USA:n kahden maalin johdon kiinni ja jatkoaikaratkaisun niittasi kapteeni Marie-Philip Poulin. Maali syntyi, ja hyväksyttiin, hyvin erikoisella tavalla.

Poulin karkasi jatkoajalla loistavaan vetopaikkaan ja kajautti limpun putken kautta sisään. Ongelmana oli vain se, että vain Poulin näki maalin syntyneen. Tämä ei tosin ole mikään ihme, sillä kiekko kävi juuri ja juuri maaliviivan paremmalla puolella ja tuli todella nopeasti maalista myös ulos.

Peli siis jatkui, mutta taustalla tapahtui. Videotuomarit tarkistivat tilannetta pelin yhä käydessä ja 38 sekuntia myöhemmin hallissa pärähti soimaan summeri sen merkiksi, että maali tosiaan oli syntynyt.

Näin USA:n joukkueelta, joka oli jo luullut väistäneensä luodin, vedettiin matto tylysti alta ja Kanadan riehakkaat voitonjuhlat pääsivät vauhtiin.

Kanadan ensimmäinen MM-kulta yhdeksään vuoteen ratkeaa erikoisella tavalla:

Katso myös: Video: Kanadalaispelaaja loukkaantui mestaruusjuhlissa – tuotiin hetkeä myöhemmin paareilla takaisin jäälle juhlimaan


Joukkueet: