Mullistava idea pelastaa tunnelman? – kanadalaisyhtiö siirtää katsojien äänet kotisohvalta stadioneille

kanadalaisyhtiö appi / Pallomeri.net

Kanadalaisyhtiö on keksinyt keinon, jolla tyhjille katsomoille voitaisiin pelata, niin että yleisökin saisi kotisohvilta käsin äänensä kuuluviin.

Kun koronavirus alkaa jossain vaiheessa hellittämään ja urheilusarjat palaavat tauoiltaan, on todennäköistä, että katsomot ammottavat yleisötapahtumien rajoitusten vuoksi tyhjyyttään.

Ilman katsojia urheilutapahtumien tunnelma jää laimeaksi, mutta kanadalaisyhtiö on kehittämässä tähän ratkaisua. Talouslehti Forbes uutisoi, että Champ Trax -yhtiö on kehittänyt Hear me cheer -nimisen applikaation, jonka idea on yksinkertainen.

Kyse on mobiilisovelluksesta, jota lähetystä kotonaan seuraava katsoja pitää samaan aikaan päällä. Mikrofonin kautta kotikatsomoiden tunnelmat välitetään tv-yhtiölle, joka yhdistää ääninauhat taustaääneksi. Ääntä voi käyttää joko tv-lähetyksessä tai suoraan areenalla, jotta pelaajatakin pääsevät osalliseksi menosta.

Mainos alkaa

Champ Traxin toimitusjohtaja Elias Andresen kertoo Forbesille, että riittävän suuri käyttäjämäärä estää sen, ettei yksittäinen käyttäjä voi huutaa muiden yli.

– Koska käyttäjiä on niin paljon, jo yli 20 tai 30 käyttäjän pääseminen varmistaa, että vaikka joku huutaisi kaikesta keuhkojensa voimasta, sitä ei kuule lähetyksessä, koska käsittelemme äänen eikä yksikään ääni kuulu muita voimakkaammin, Andersen valottaa.

Forbesin mukaan Champ Trax on viritellyt yhteistyötä kahdeksan sellaisen sarjan kanssa, jotka kuuluvat maailman kahdentoista suurimman joukkoon. Applikaatiota testataan ensin Kiinan baseball-liigan taiwanilaisjoukkueen lähetyksissä, mutta varsinainen Yhdysvaltain markkinoiden yleisödebyytti olisi luvassa Kiinan koripalloliigan lähetyksissä.

Ongelmatonta tekniikan kuntoon saaminen ei ole. Epävarmuustekijänä nostetaan esiin viive, joka voi vaikeuttaa etenkin äänen käyttämistä areenalla.

Lue myös: SK: Pelicans sai valtiolta maksimituet – KalPa ja Sport jätettiin nuolemaan näppejään