Kliininen Kanada kairasi MM-kultaa – Tyler Toffolin todella tyly laukaus pisti pelin jäihin

Tyler Toffoli Kanada

Kanada voitti MM-kultaa kahden vuoden tauon jälkeen kaatamalla kliinisellä esityksellä yllätysfinalisti Saksan maalein 5-2.

Kanada voitti historiansa 28. MM-kullan pistämällä yllättäen finaaliin asti tiensä raivanneen Saksan nippuun maalein 5-2. Saksa pelasi hyvän pelin, mutta ei voinut paremmalleen lopulta mitään.

Saksa meni ottelussa kahdesti johtoon, mutta vaahteralehtipaidat kairasivat pelin molemmilla kerroilla tasoihin ja kun Kanadan Sammy Blais teki kolmannessa erässä joukkueelleen johtomaalin, ei Saksalla ollut enää asiaa takaisin pelin päälle. Lopulta ratkaisevaksi niitiksi osoittautui 4-2-maali, jonka iski kapteeni Tyler Toffoli. Hänen suorasta luistelusta ammuttu laukauksensa oli todella tyly ja se painui Saksan veskarin längistä sisään ennen kuin tämä ehti tehdä edes torjuntaliikettä.

Mainos alkaa:

Kanadan tavaramerkiksi kisoissa nousi erittäin sitoutuneesti ja kärsivällisesti toteutettu puolustava pelitapa, joka toi Kanadalle voiton myös finaalista. Kanadan joukkue horjunut tappioasemissa, vaan malttoi etsiä iskunpaikkoja, odottaa vastustajan virheitä ja käytti nämä hetket julmalla prosentilla hyödykseen. Kanadan johtoasemapelaaminen oli finaalissa kerrassaan esimerkillistä ja Saksa päätyi vain hakkaamaan päätään seinään, kunnes Scott Laughton pisti kiekon tyhjään ja päätti Saksan rimpuilun lopullisesti.

Sammy Blais iskee MM-finaalin voittomaaliksi jääneen osuman:

Kanada ei johtoasemastaan enää luopunut ja kapteeni Tyler Toffoli pisti pelin käytännössä jäihin tällä tylyllä kudilla:

Katso myös: Uskomaton näytelmä – Latvia voitti historiansa ensimmäisen MM-mitalin kaatamalla USA:n jatkoajalla


Joukkueet: