Video: Leijonille valtava pettymys – Kanada vei MM-kullan jatkoajalla

Kanada mm 2021 / Pallomeri.net

Suomen haave toisesta perättäisestä maailmanmestaruudesta murtui katkerasti jatkoajalla, kun Kanada vei finaalin maalein 3-2.

Ensimmäinen erä oli äärettömän tasaista ja tarkkaa peliä, mutta Kanada kävi kovilla kierroksilla ja otti useamman hölmön jäähyn. Erään ylivoiman juuri päätyttyä Mikael Ruohomaa onnistui pujottamaan kiekon pesään.

Toisessa erässä hallinta vaihteli paljon ja Kanada onnistui kiipeämään tasoihin Maxime Comtoisin maalilla, jossa oli myös kosolti onnea mukana. Onnea oli myös Leijonilla, sillä Kanada sai kiekon toistamiseen Suomen reppuun, mutta Leijonien valmennusjohto päätti haastaa tilanteen. Tämä kannatti sillä, maali hylättiin paitsiona.

Kolmas erä oli jälleen erittäin tarkkaa pelaamista. Suomi nappasi jälleen johtoaseman, kun Petteri Lindbohmille pelattiin mainio vetopaikka ja kun Jere Sallinen teki maalin edessä upean maskin, niin kaivattu johtomaali oli tosiasia.

Suomi puolusti vahvasti, mutta hieman erän puolivälin jälkeen Ruohomaalle sattui virhe, josta tuomittiin myös kampitusjäähy. Jäähyn aikana Kanada iski säälimättömästi tasoituksen. Maalin teki kapteeni Adam Henrique Comtoisin upeasta syötöstä.

Kun ratkaisua ei varsinaisella peliajalla saatu aikaiseksi, niin ratkaisua haettiin uudella tavalla, eli peliä jatkettiin 20 minuutin erillä kolmea kolmea vastaan.

Jatkoajalla oli valitettavasti tarjolla vain tappion karvasta kalkkia. Voittomaali syntyi ajassa 66:26 ja sen iski Nick Paul.

Nick Paul iskee jatkoajalla voittomaalin ja Kanada vie MM-kultaa:

Katso myös: Video: Saksan kapteenilla karua epäonnea – otti kaksi kivuliasta blokkia, tuloksena pelkkiä takaiskuja


Joukkueet: ,