Kauden haluttominta ylivoimaa? – KalPan U20-joukkue varmisteli playoff-paikkaa huvittavalla tavalla

KalPan U20 playoff-paikan varmistelu

KalPan ja TPS:n välinen U20 SM-sarjan runkosarjan päätösottelu sai koomisen käänteen, kun KalPa pääsi varmistelemaan playoff-paikkaa.

U20 SM-sarjan viimeiselle kierrokselle jäi paljon panosta viimeisen playoff-paikan suhteen ja tämä näkyi varsin selvästi KalPa-TPS -ottelun varsinaisen peliajan loppuhetkillä.

Peliaikaa oli jäljellä hieman yli minuutti, kun TPS otti rangaistuksen ja KalPa pääsi ylivoimalle. Ennen TPS:n jäähyä oli molemmilla joukkueilla lentokeli päällä, mutta tähän tuli selkeä muutos jäähyn myötä.

Syynä tähän oli se, että KalPan valmennus ja pelaajat olivat hyvin tietoisia siitä, että pelin ollessa 1-1, oli tulossa oleva piste se, joka varmistaisi heille paikan pudotuspeleissä.

Tämän myötä nähtiinkin kenties kauden haluttominta ylivoimapeliä. KalPa ei pitänyt mitään kiirettä edes omasta päästä lähtemisen suhteen, mutta hassu tilanne kävi viimeistään selväksi, kun KalPa lopulta pisti ylivoimapelin pyörimään. Jokainen KalPan pelaaja jähmettyi aloilleen ja kiekkoa liikutettiin vain näön vuoksi pelaajalta toiselle.

Lopulta Elias Koposen maltti petti ja hän päätti vetää kohti TPS:n maalia, mutta TPS-vahti Noa Vali oli hereillä ja poimi vedon yläkulmasta. Tämän jälkeen KalPa ampui vielä kerran maalia kohti, ennen kuin peliaika loppui ja KalPa sai plakkariinsa kaivatun pisteen.

TPS voitti pelin jatkoajalla maalein 2-1 ja otti sarjan kolmannen sijan, kun KalPa kipusi maalieron turvin kahdeksanneksi. KalPa saa puolivälierissä vastaansa runkosarjan voittaneen Tapparan ja TPS puolestaan kohtaa sarjan kuudenneksi sijoittuneen HIFK:n. Ottelusarjat pelataan paras viidestä -systeemillä.

KalPan U20-joukkue varmisteli playoff-paikkaa huvittavan selvästi:

https://twitter.com/m_silvennoinen/status/1632307859785433089

Katso myös: Dallas-fani kuittaili Mikko Rantaselle – suomalaiselta jäätävä kuitti


Joukkueet: