Video: KalPa teki suomalaista kiekkohistoriaa – selvisi Spengler Cupin finaaliin

KalPa Spengler Cup / Pallomeri.net

KalPa selvitti historiallisesti tiensä Spengler Cupin finaaliin, sillä kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen seurajoukkue pelaa turnauksen finaalissa.

KalPan alkulohko sujui ilman tappioita, sillä kuopiolaiset nappasivat voitot sekä Trinecistä että Magnitogorskista. Kaksi voittoa tiesi sitä, että seura selvitti tiensä suoraan välieriin.

Sunnuntai-illan vastustajaksi selvisi Davos, joka kaatoi lauantaina puolivälierissä Trinecin. Näin ollen KalPalla oli huomattava lepoetu, kun kuopiolaiset olivat saaneet viettää välipäivää.

KalPan alku välierään oli fantastinen, sillä avausmaali syntyi jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Kim Nousiainen heilutti maaliverkkoja. Seuraavaa maalia saatiin odotella aina kolmanteen erään asti, kunnes Davos nousi Yannick Frehnerin osumalla tasoihin. Kuopiolaisjoukkue ei tasoitusmaalista lannistunut, vaan Jaakko Rissanen vei KalPan 2-1-johtoon reilut yhdeksän minuuttia ennen loppua.

Mainos alkaa

Tämän jälkeen maaleja ei enempää nähty, joten KalPa nappasi ensimmäisenä suomalaisena joukkueena paikan Spengler Cupin finaaliin. Historiallinen ottelu on luvassa maanantai-iltana ja siinä vastaan asettuu Kanadan maajoukkue.

KalPa eteni finaaliin Spengler Cupissa

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen YouTubesta!


Joukkueet: ,