Video: Hämmentävä tuomio Liigassa – joutuiko KalPa-pakki pitkälle istunnolle puhtaasta taklauksesta?

Jarno Heikkinen KalPa-JYP / Pallomeri.net

Liigan perjantain kierroksella saatiin hämmästellä KalPa-pakki Mikael Seppälän päähän kohdistuneesta taklauksesta saamaa outoa jäähyä.

KalPa voitti JYP:n perjantain liigakierroksella maalein 4-1, mutta vaikka itse peli ei juuri epäselvyyksiä jättänyt, niin yksi ottelun jäähytuomioista kyllä herätti paljon kysymyksiä jälkikäteenkin.

Toisessa erässä KalPan Mikael Seppälä meni alivoimalla taklaamaan JYP:n Jani Tuppuraista. Tilannetta läheltä kaukalon kulmasta seurannut päätuomari Kimmo Laakkonen ei nähnyt tilanteessa mitään väärää, mutta kaukaa keskialueelta tilanteen nähnyt Jarno Heikkinen sen sijaan löi siekailematta käden pystyyn ja passitti Seppälän istumaan 2+10 minuutin rangaistusta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Ongelmana tässä kun on se, ettei taklaus videon perusteella näytä edes osuvan Tuppuraista päähän. Seppälä varta vasten hakee kontaktin käsillään varmistaakseen, ettei taklaus osu päähän. Videon perusteella hän myös tavoitteessaan onnistui.

Tilanteesta teki vielä absurdimman se, että Heikkinen meni tv-lähetykseen päätyneiden kuvien perusteella demonstroimaan KalPa-valmentaja Tommi Miettiselle kuinka Seppälä olisi vetänyt Tuppuraista kaksin käsin päähän. Rangaistus ei lopulta pelin kulkuun onneksi vaikuttanut.

KalPa-pakki Mikael Seppälä sai 2+10 minuutin rangaistuksen tästä taklauksesta:

Katso myös: Video: Jani Hakanpää ajoi Vladimir Tarasenkon aivan pystyyn – pisti seuranneessa tappelussa myös Brayden Schennin matalaksi


Pelaajat:
Joukkueet: