IL: KalPa-pelaajan pelikielto kumottiin erikoisesti – syynä roskapostiin mennyt sähköpostiviesti

Miikka Pitkänen KalPa / Pallomeri.net

KalPa-hyökkääjä Miikka Pitkäsen helmikuussa tuomittu viiden ottelun pelikielto on kumottu, koska Liigan lähettämä sähköposti oli mennyt roskapostiin.

KalPa-hyökkääjä Miikka Pitkäselle helmikuussa tuomittu viiden ottelun pelikielto on kumottu urheilun oikeusturvalautakunnan toimesta. Pitkänen taklasi Ilveksen Eemeli Suomea joukkueiden kohdatessa helmikuun viimeisenä päivänä. Suomi pystyi pelaamaan ottelun loppuun ja Pitkänen sai tilanteesta ulosajon.

Liiga langetti muutamaa päivää myöhemmin Pitkäselle pelikiellon. Syy oikeusturvalautakunnan päätökseen on siinä, että Liigan KalPalle lähettämä kurinpitodelegaation kuulemisviesti oli mennyt KalPan työntekijöiden sähköpostin roskapostikansioon.

Tästä johtuen Pitkänen ei ollut ennen Liigan kurinpitopäätöksen antamista tullut tietoiseksi vireillä olleesta kurinpitomenettelystä eikä hänelle varatusta kuulemistilaisuudesta. Oikeusturvalautakunnan mukaan Liigan menettelyvirhe on vaikuttanut urheilijan oikeusturvaan.

Mainos alkaa

KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman ei osannut suoraltaan sanoa Iltalehden haastattelussa, miksi kukaan ei ollut sattunut huomaamaan kyseisestä viestiä.

– Itse työskentelin tuohon aikaan etänä, eikä minulla esimerkiksi mobiililaitteilla näy roskapostia sähköpostissani, Saksman kertoo.

Hän kertoo kyseisen viestin löytämiseen menneen todella paljon aikaa ja vaivaa. Lisäksi hän kertoi olleensa yhteydessä Ilveksen suuntaa kyseisestä asiasta.

Tsekkaa myös: Video: Chicago-hyökkääjä maalasi mahdottomasta kulmasta – kajautti kiekon säkkiin maalivahdin pään kautta


Joukkueet: