Kärpiltä löytyi toinen tartunta, 13 KalPa-pelaajaa altistui – viranomaiset käyttivät älykiekkodataa karanteenipäätöksen teossa

kalpa-kärpät / Pallomeri.net

Kärppien joukkueesta löytyi myös toinen koronatartunta. Liigan älykiekkodatan perusteella 13 KalPa-pelaajaa on asetettu karanteeniin.

Liiga tiedottaa, että Kärppien edustusjoukkueessa on todettu toinen koronavirustartunta. Joukkueen karanteenia on pidennetty 26.10. asti. Myös 13 KalPan pelaajan katsotaan altistuneen viime perjantain ottelussa.

Kärppien Liiga-joukkueen jäsenellä todettiin koronavirustartunta perjantaina 16.10., jonka jälkeen joukkue asetettiin karanteeniin 24.10. asti. Joukkueen jäsenille tehtiin koronavirustestit viikonlopun aikana. Testien tuloksena löytyi myös toinen koronavirustartunta, jonka johdosta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri pidensi joukkueen karanteenia säännösten mukaisesti vielä kahdella päivällä.

Mainos alkaa

Kärpät pelasi KalPaa vastaan Kuopiossa perjantaina 16.10. Toinen tartunnan saanut joukkueen jäsen oli joukkueen mukana Kuopiossa. Liiga selvitti peleissä käytössä olevan älykiekon avulla pelaajien paikannusjärjestelmä Wisehockeysta saatavan datan avulla tartunnan saaneen pelaajan liikkeet ottelun aikana.

Tämän tiedon perusteella Pohjois-Savon Sairaanhoitopiiri katsoi, että 13 KalPa-pelaajaa altistui koronavirukselle ja heidät asetettiin karanteeniin 26.10. asti. Joukkueen toimintaa ei kokonaan keskeytetä, mutta KalPan pelaajamäärä ei riitä otteluiden pelaamiseen.

Tämä uutinen aiheutti luonnollisesti myös ottelusiirtoja, eli KalPan kaikki tämän viikon kolme ottelua tullaan siirtämään myöhempään ajankohtaan. KalPan oli määrä pelata keskiviikkona kotona KooKoota vastaan, perjantaina niin ikään kotona SaiPaa vastaan ja lauantaina KalPan oli tarkoitus kohdata Kärpät Oulussa. Liiga ja joukkueet ilmoittavat siirtyneiden otteluiden uudet ottelupäivät myöhemmin.

Samalla Liiga tiedotti, että perjantailta 23.10. perutuun JYP-Kärpät otteluun on löytynyt korvaava vastustaja, eli JYP kohtaa perjantain kierroksella Vaasan Sportin. Näin ollen 24.11. pelatuksi aiotun JYP-Sport -ottelun sijaan tullaan pelaamaan rästiin jäänyt JYP-Kärpät.

Lue myös: Teemu Packalén avautui MTV:n haastattelussa: ”En tiedä, pääseekö niistä tyrmäyksistä ikinä kunnolla yli”


Joukkueet: ,,,,,