Allsvenskanin ottelu päättyi hässäkkään ja rasismisyytöksiin – syytetty Kalmarin kapteeni purskahti itkuun

Kalmarin kapteeni Oliver Berg / Pallomeri.net

Allsvenskanissa pelatun ottelun pääteeksi Kalmarin kapteenia syytettiin rasistisesta käytöksestä Östersundsin pelaajaa kohtaan.

Östersunds FK ja Kalmar FF pelasivat vastakkain Ruotsin jalkapalloliiga Allsvenskanissa maanantai-iltana ja ottelu päättyi Kalmarin voittoon maalein 1-0.

Pelin loppuhetkillä Kalmarin kapteeni Oliver Berg ja Östersundin 32-vuotias ghanalaispelaaja Samuel Mensiro saivat varoitukset. Mensiro kävi tilanteessa erityisen kuumana ja joukkuekaverit joutuivat pidättelemään häntä.

Mainos alkaa

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan Östersundin pelaajat uskovat Bergin käyttäytyneen rasistisesti Mensiroa kohtaan. Kalmar kiistää rasistisen käytöksen jyrkästi.

Östersundin urheilujohtaja Adil Kizil kommentoi asiaa pelin jälkeen Discoveryn lähetyksessä.

– On vaikea sanoa, mitä tarkalleen ottaen tapahtui, mutta mitä olemme omilta pelaajiltamme kuulleet, niin Kalmarin pelaaja käyttäytyi rasistisesti, Kizil totesi.

Mensiron reaktiosta päätellen jotain kentällä on taatusti sanottu, mutta jos Berg todella syyllistyi rasistiseen käytökseen, niin hänen reaktiotaan tilanteeseen voi pitää vähintäänkin erikoisena, sillä hän peitti kasvonsa ja itki samalla kun joukkuetoverit lohduttivat häntä.

– Hän ei missään nimessä sanonut mitään sellaista. Hän sanoi ”play football”, kun hänet taklattiin maahan toisen kerran. Tuomitsemme ehdottomasti rasismin, mutta on myös kamalaa tulla syytetyksi sellaisesta, mikä ei ole totta. Pelaajamme voi nyt todella pa***sti, sanoi puolestaan Kalmarin urheilujohtaja Jörgen Petersson Expressenille.

Petersson kertoi, että asiasta on käyty keskustelu tuomarin kanssa. Tuomari oli ollut tilanteessa lähistöllä, muttei ollut itse kuullut mitään.

Tsekkaa myös: Video: Pikkuhuuhkajien Oliver Antman laukoi upean maalin Tanskan pääsarjassa