Kalle Samooja nälkäisenä uuteen kauteen – “Majorit tietenkin suurimpana kiihokkeena”

Linnalla PGA Championship golfari Kalle Samooja Golf 2022
Kuva: Getty Images

Turkulaislähtöinen golfari Kalle Samooja starttaa tammikuussa uransa neljännen kauden European Tourilla – tai siis tarkemmin sanottuna DP World Tourilla, kuten nimi nykyään kuuluu.

Viime kauteen 33-vuotias golfari on omien sanojensa mukaan tyytyväinen, vaikka ensimmäinen voitto kiertueella antaakin vielä odottaa itseään.

– Tilastollisesti se oli paras kausi toistaiseksi, joten hyvä maku jäi sen puolesta. Taas mentiin pieniä askeleita eteenpäin, Dubaista tavoitettu Samooja kertoo Pallomeri.netille.

– Jos jotain pitäisi nostaa esille, niin se voisi olla mukavasti sujunut kevätkausi ylipäätään. Hyvän Dubain nelossijan jälkeen sain otettua kaksi muutakin top-10-sijoitusta, mitkä nostivat minut sisään uran ensimmäiseen Majoriin, PGA Championshipiin.

Tosiaan, Samooja pääsi haistelemaan ison maailman meininkiä, kun hän osallistui toukokuussa Etelä-Carolinassa pelattuun kisaan.

– Olihan se koko jenkkisirkus huimaa nähdä. Kenttä ja atmosfääri olivat itselleni ennenkokemattomia. Huomasin ilokseni myös sen, että kyllä omat rahkeet sielläkin hyvänä päivänä riittävät, Samooja kertaa kokemusta.

DB World Tour käynnistyy rahakkailla kisoilla

Uusi kausi käynnistyy Abu Dhabissa 20. tammikuuta. European Tourin nimi heitettiin roskakoriin ja tilalle tuli DB World Tour. Nimivaihdoksen – tai tarkemmin sanottuna nimisponsorin – mukaan tuleminen tarkoittaa samalla kohonneita palkintopotteja.

-Niin no, voihan sen niinkin sanoa, mutta nyt oikeastaan vain palataan vuoden 2019 (ja sitä ennen olleelle) normitasolle, Samooja tarkentaa.

Abu Dhabin kisan jälkeen Samoojalla on edessään kaksi Dubaissa pelattavaa kisaa. Näistä molemmat kuuluvat rahakkaaseen Rolex-sarjaan, jonka kisat ovat kokoluokaltaan niin sanotusti ”Majoreista seuraavia”.

Tavoitteitakin on jo asetettu tulevaa sesonkia silmällä pitäen.

-Kyllähän ne Majorit siellä suurimpana kiihokkeena ovat. Maailmanlistan sijoitusta (tällä kirjoittaessa 178) täytyy hilata ylemmäs, jotta portit näihin kisoihin aukeavat. Ja äkkiseltään tavoitteiden osalta mieleen tulee tietenkin myös voittaminen; sillähän klaaraantuisi nämä muutkin hommat sitten, Samooja sanailee.

Mailasopimus Callawayn kanssa

Suurin yksittäinen muutos alkavalle kaudelle tulee olemaan se, että sekalainen mailasetti vaihtuu yksinomaan Callawayn työvälineisiin.

-He olivat halukkaita signaamaan minut, joten se sopi itselleni hyvin, sillä käytinhän jo entuudestaan Callawayn rautoja. Tottakai myös pieni rahallinen korvaus auttoi päätöksenteossa.

Valmistautuminen on sujunut tuttujen treenikuvioiden parissa – lepoa unohtamatta.

-Olin nyt kaksi kuukautta Suomessa. Muutaman viikon otin kokonaan huilia, ja sen jälkeen kuvoihin tulivat salitreenit padelilla ja tenniksellä höystettynä. Golfmailoihin tartuin hallissa taas joulukuun puolella ja nyt siis olisi tarkoitus valmistautua kauteen Dubaissa sekä Abu Dhabissa seuraavat pari viikkoa ennen h-hetkeä, eli kauden alkua.

-Kalenteri vaikuttaa parin ”välivuoden” jälkeen hyvältä, jos vain terveystilanne maailmalla sen sallii. On muun muassa mielenkiintoisia PGA Tourin ja DB World Tourin yhteiskisoja luvassa, Samooja avaa vielä tulevan kauden kuvioita ennen kuin on aika päättää haastattelu ja suunnata hotellin kuntosalille.


Pelaajat: