Video: Kalle Samooja hurjassa iskussa European Tourilla – kärkikahinoissa viikonloppuun

kalle samooja european tour

Suomen Kalle Samooja golfasi loisteliaan toisen kierroksen European Tourin osakilpailussa Omanissa. Iskuasetelmat viikonloppuun ovat otolliset.

Torstaina pelattu avauskierros sujui vielä maltillisesti, ja sen turkulaislähtöinen golfari suoritti 71 lyöntiin, eli yhden alle kentän ihannetuloksen.

Perjantaina olikin sitten jo kovat piipussa. Vaikka päivä alkoikin bogiella, pelkästään etuysi toi tuloskorttiin jo neljä birdietä. Takaysin alkajaisiksi Samooja upotti ensin kaksi birkkua, jota seurasivat eagle ja vielä kolmas birdie.

Väylälle 15 sattui harmittava lapsus, kun tuloskorttiin lipsahti tripla-bogey, mutta sen Samooja kuittasi komeasti merkkauttamalla kolmelle viimeiselle väylälle vielä kaksi birdietä.

”Olipahan päivä tänään”

Kierroksen hän suoritti yhteensä siis 65 lyöntiin tuloksella -7. Tällä hetkellä Samooja on kolmannella sijalla yhteistuloksessa -8 ja lyönnin perässä kärkeä.

– Olipahan päivä tänään. Löytyi eräänlainen flow-tila, eikä tulos paljoa painanut, vaikka siellä oli iso läjä birkkuja, eagle ja tripla. Kympillä kolahti chippi sisään ja se sai kierroksen toden teolla lentoon, Samooja kommentoi välittömästi kisan päätyttyä.

Entäpä sitten se tripla? Mitä siinä tapahtui?

– Osui vähän heikko hetki kohdalle. Kova tuuli oikealta vastaan ja vesi koko matkan oikealla. Tykkään pelata draw’ta, niin se toi sitten enemmän haasteita. Pari niin sanottua blokkia veteen. Pelasin kuitenkin sen jälkeen 16. väylän agressiivisesti ja palkintona birkku. Vikalla vielä hyvät drive, rauta-6 greenille ja pitkä putti sisään kruununa hyvälle päivälle, Samooja kertoi.

Samoojan lopullisen sijoituksen viikonloppuun lähdettäessä voit käydä tsekkaamassa European Tourin tulosseurannasta.

Kalle Samooja aloitti takaysin perjantaina mahtavasti:

Jos yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen European Tourin Twitterissä.


Pelaajat: